5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPintilii: E perioada cea mai importantă

Pintilii: E perioada cea mai importantă

Căpitanul pandurilor, Mihai Pintilii, se va pregăti o lună în Antalya, atât cu naţionala României, cât şi cu echipa de club, în cel mai lung cantonament din viaţa sa

Convocat la naţionala de seniori a României ce are programat un stagiu în Antalya în perioada 22 ianuarie – 2 februarie, mijlocaşul Mihai Pintilii nu va beneficia de minivacanţa de cinci zile dintre cele două stagii ale echipei Pandurii din Antalya. Pintilii va rămâne, astfel, în Turcia o lună neîntrerupt. Fotbalistul face deplasarea pe 15 ianuarie cu echipa de club în Antalya, din 22 ianuarie se va pregăti sub comanda selecţionerului Victor Piţurcă, din 2 februarie revine la antrenamente cu Pandurii, urmând ca pe 15 februarie să se întoarcă în ţară. „Asta e viaţa de fotbalist! Trebuie să te pregăteşti şi apoi să culegi roadele. E cel mai lung cantonament din viaţa mea, o lună întreagă. E perioada de pregătire cea mai importantă şi noi ştim asta. Vom face tot posibilul să ne pregătim cât mai bine“, a comentat Pintilii. Dacă în urmă cu un an a avut probleme medicale şi a lipsit la o parte din pregătire, fotbalistul speră ca de această dată să fie ferit de accidentări. „Iarna trecută am făcut primul stagiu la Braşov, acum mergem în Antalya, e mai frumos, soare, vacanţă. Sper să fiu apt tot cantonamentul. Tot timpul în cantonamentul de iarnă prindeam o săptămână, apoi mă accidentam. Sper să nu mai trec prin accidentările de anul trecut şi să încep anul bine“, e dorinţa lui Pintilii.
Cu toate că Pandurii a pierdut mulţi titulari faţă de turul campionatului, Mihai Pintilii speră ca echipa să repete evoluţiile din prima parte a sezonului. „Depinde de noi. Dacă vom fi bine pregătiţi şi ne vom face treaba bine, tragem speranţe la un retur la fel de bun ca prima parte. Să ne facem jocul nostru. A plecat Chiricheş, în rest suntem aceeaşi. Bine, mai sunt Stromajer şi Vranjes cu situaţii incerte, două pierderi mari pentru echipă, dar nu depinde de noi, ci de conducere. Poate vor mai veni doi-trei jucători, dacă nu, asta este“.

„Vreau cât mai sus“

Pintilii speră să-l impresioneze pe Victor Piţurcă şi să fie om de bază în viitoarele calificări ale României pentru Campionatul Mondial din Brazilia. „Oricine speră. De ce să nu sper? Vreau să ajung cât mai sus. Să ajungi la un Campionat Mondial sau European nu se întâmplă oricui“, a spus Pintilii. Şi la nivel de club jucătorul speră să facă cât mai curând pasul spre o echipă mare din România. Afară, campionatul Germaniei e în capul listei de opţiuni. „Sunt şi în ţară echipe mari, Steaua, Dinamo, Rapid, CFR Cluj, U Cluj, Vaslui. Sunt echipe mari care investesc bani foarte mulţi. Nu mai zic de cele din străinătate. Afară e altceva. Nu se compară. Germania mi se potriveşte mai bine. Îmi place mult Spania, dar acolo e pentru cei mai tehnici, iar eu nu sunt aşa tehnic“, a mai spus Mihai Pintilii.

Pandurii, profesionişti

Jucătorii echipei Pandurii s-au prezentat la reunire într-o formă fizică excelentă, fără kilograme în plus. „Mă bucur că s-au întors sănătoşi din această scurtă vacanţă şi, după cum i-am văzut pe teren, poate au doar un kilogram sau două în plus. E un lucru foarte bun pentru noi, sunt adevăraţi profesionişti“, a remarcat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu. Singurii jucători care nu au intrat în programul echipei sunt Viera, Batin şi Maxim, toţi cu probleme medicale minore, dar care vor fi apţi la startul stagiului din Antalya.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS