14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSârbul Belanovic, ultimul venit la SCM-U Craiova

Sârbul Belanovic, ultimul venit la SCM-U Craiova

Baschetbalistul sârb nu are amintiri prea plăcute legate de echipa craioveană. Acum două sezoane, când evolua la Dinamo Bucureşti, echipa sa a fost retrogradată de SCM-U Craiova în Divizia B, eşalon în care nu mai evoluase niciodată.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova a încheiat campania de achiziţii. Antrenorii Andelko Mandic şi Marius Toma au reuşit să transfere patru jucători, trei străini şi un român, după ce la încheierea turului renunţaseră la doi baschetbalişti, sârbii Bajic şi Vlaskovic.
Din lotul craiovean vor face parte în retur românul Cornel Cioacătă (extremă, 19 ani, 1,97 m; venit de la CS Otopeni, formaţie care s-a retras din campionat în urmă cu o săptămână), americanul Adonte Gennie (fundaş, 1,88 m, 29 de ani); fost component al echipei BCM Piteşti în sezonul trecut, americanul Leroy Dawson (fundaş sau coordonator, 1,88 m, 30 de ani; cel mai bun marcator în Divizia A în sezonul trecut. Dawson vine de la nou-promovata în prima ligă din Ungaria, Jaszberenyi KSE.
Ultimul sosit în Bănie este sârbul Aleksandar Belanovic (extremă, 2,03 m). Experimentatul jucător de 34 de ani a mai evoluat în România la „U“ Mobitelco Cluj (sezonul 2006-2007), CSS BC Râmnicu Vâlcea (2007-2008), Dinamo Bucureşti (2009-2010) şi CS Otopeni (2008-2009 şi 2010-2011), a îmbrăcat în prima parte a acestui sezon tricoul echipei Proleter Nafagas Zrenjanin din prima ligă sârbă. În sezonul în care a evoluat la Dinamo, Belanovic nu are amintiri prea frumoase legate de noua lui echipă. SCM-U Craiova a retrogradat, în luna mai a anului 2010, pe Dinamo în Divizia B, după ce formaţia bucureşteană, cea mai titrată din baschetul românesc, evoluase, încă de la înfiinţare, în primul eşalon. Dawson şi Belanovic au ajuns la Craiova zilele trecute şi nu au evoluat în cele două amicale cu Energia Rovinari, pierdute de elevii lui Andelko Mandic.
Pentru câteva zile s-a aflat în Bănie şi Levi Levine, dar după primul amical cu Energia, disputat duminica trecută, oficialii craioveni au decis să nu îl păstreze în lot.

Seals şi Ross, incerţi

Chiar dacă Levine nu a rămas, lotul SCM-U Craiova are acum şase jucători străini, pentru că pe lângă cei veniţi în această iarnă din lot mai fac parte sârbul Branislav Tomic, canadianul Steve Ross şi americanul LeVar Seals. Chiar dacă la un meci pot fi trecuţi pe foaie doar cinci jucători străini, antrenorii craioveni au hotărât să păstreze şase. Referitor la Ross şi Seals, cei doi sunt incerţi pentru primul meci din retur, cu CSŞ Giurgiu, programat sâmbătă. Seals a suferit luni seară o entorsă, la meciul de la Târgu Jiu cu Energia, iar despre Ross, unul dintre oficialii echipei a spus că are vechile probleme la inghinali. Canadianul nu a evoluat în nici unul dintre cele două amicale şi nici nu s-a antrenat de când a revenit în România. În afară de cei patru jucători veniţi în pauza competiţională, dar şi de străinii Tomic, Ross, Seal, din lotul craiovean vor mai face parte românii Ionuţ Albu, Cătălin Petrişor, Iulian Obeanu, Constantin Amarghioalei, Mihai Gavrilă şi Horia Codin.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS