14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, fără jumătate de echipă

Pandurii, fără jumătate de echipă

Pandurii Târgu Jiu a pierdut cinci jucători titulari în turul campionatului şi nu a adus, deocamdată, nimic în loc

Gorjenii reiau astăzi pregătirile fără câţiva jucători determinanţi în prima parte a sezonului, Vlad Chiricheş (transferat la Steaua), Cosmin Băcilă, Marian Pleaşcă (ambii accidentaţi), Stojan Vranjes şi Jaka Stromajer. Atacanţii de bandă ai pandurilor, Băcilă şi Stromajer, îi lipsesc cel mai mult lui Petre Grigoraş, acesta fiind nevoit să facă improvizaţii în tur pe posturile respective. „S-au accidentat Băcilă, Pleaşcă, problemele cu Stromajer şi Vranjes, Chiricheş a plecat la Steaua. Sunt cinci jucători, destul de mult. Nu am rezolvat nici un transfer până acum. Mă interesează jucători de atac, îmi lipsesc Băcilă în dreapta şi Stromajer în stânga. Erau titulari de bază. Este cert că nu vor mai face parte din lotul nostru în retur. Aş fi vrut din tot sufletul ca Stromajer să rămână la Pandurii, dar se pare că va trebui să se îndrepte spre altă echipă. Înlocuirea lui înseamnă un efort deosebit pentru noi, dar vom încerca să găsim o soluţie. Am făcut în timpul campionatului improvizaţii, l-am folosit pe Cardoso în locul lui“, a spus Grigoraş la sport.ro.
Jaka Stromajer a fost propus pentru un transfer la campioana Oţelul Galaţi, însă oficialii gorjeni nu pot să contacteze jucătorul. Cel mai probabil, slovenul va fi suspendat. „Despre Jaka Stromajer am discutat cu Marius Stan pentru un transfer la Oţelul, dar nu dăm de jucător. Acesta e sub contract cu Pandurii, se încăpăţânează să nu găsim o cale amiabilă. Nu ştiu ce vrea. Am trimis o notificare acasă, urmăm cursul comisiilor pentru suspendarea jucătorului“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.

Unii vin, alţii pleacă

Jucătorii care au prins minute puţine sau deloc la Pandurii în prima parte a campionatului ar putea fi împrumutaţi în această iarnă la echipe din eşalonul secund. „S-ar putea să plece nişte jucători tineri, să-i împrumutăm să joace pe la Liga a II-a. E vorba de Dumitru Roberto, Unguru, Horvat, Bucur şi Avramescu. Ar fi bine să joace în Liga a II-a şi să vină apoi cu un tonus bun. Voinea este un exemplu, avem cuvinte de laudă atât de la Gloria Bistriţa, cât şi de la selecţionerul Emil Săndoi despre el“, a afirmat Pârvulescu. Oficialii pandurilor par să nu se fi pus de acord asupra campaniei de transferuri. Dacă Marin Condescu ar vrea jucători cu experienţă, Eugen Pârvulescu este interesat doar de fotbalişti până în 25 de ani. „O să vină cinci – șase jucători în probe. Dar asta nu înseamnă că vor rămâne. Îi testăm şi dacă nu confirmă pleacă. Dacă sunt jucători interesanţi rămân şi îi urmărim în continuare. Dacă sunt jucători sub 25 de ani să nu credeţi că nu au experienţă. La vârsta de 23 de ani şi dacă au jucat trei – patru ani în Liga 1 sunt jucători experimentați“, a răspuns Pârvulescu.
Unul dintre jucătorii urmăriţi de Pandurii este bistriţeanul Paul Anton, dar preţul solicitat îi ţine, încă, departe pe gorjeni. „Am purtat ceva discuţii cu Gloria Bistriţa pentru Paul Anton, dar atât. Totul depinde de bani“, a replicat preşedintele executiv de la Pandurii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS