16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNici victoriile nu-l mulţumesc pe Nikolic

Nici victoriile nu-l mulţumesc pe Nikolic

Energia Rovinari – SCM-U Craiova 79-76
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 400
Energia: Gliga (6 puncte), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (13), Kljajevic, Steffel (10), Mocanu (3), Troupe (15), Nikolic (4), Guţoaia (14), Alionescu (2). Antrenor: Slobodan Nikolic.
SCM-U: LeVar Seals (7 puncte), Tomic (20), Albu (6), Petrişor (6), Gavrilă, Gennie (15), Cioacătă (9), Codin (6), Orbeanu (7). Antrenor: Andelko Mandic.
 

Deşi Energia Rovinari a câştigat ambele amicale disputate în compania formaţiei SCM-U Craiova, scor 99-91, în Bănie, respectiv scor 79-76, la Târgu Jiu, tehnicianul gorjenilor are motive de îngrijorare în perspectiva startului returului

Energia n-a arătat mare lucru în ultimul test disputat înaintea startului returului sezonului regulat al diviziei A la baschet masculin. Gorjenii au fost ţinuţi în şah de SCM-U Craiova, venită la Târgu Jiu cu doar nouă jucători, care a avut un avans maxim de 16 puncte în sfertul doi, 17-33. Oaspeţii l-au pierdut pe LeVar Seals în primul sfert, accidentat la glezna stângă, dar s-au bătut până la capăt. Echipa gazdă s-a impus pe final datorită a trei aruncări din spatele semicercului fără replică din partea adversarului, întorcând rezultatul de la 67-72 la 76-72, suficient pentru o victorie de moral.
Slobodan Nikolic şi-a dorit mult acest succes în faţa propriului public, chiar dacă a fost un meci de pregătire, nefolosindu-i pe tinerii Răzvan Bratoloveanu şi Alexandru Deconescu. Nici Rajko Kljajevic, noua achiziţie, nu a evoluat, fiind menajat. „Kljajevic a avut o accidentare stupidă joi seară la antrenament, dar va juca în partida cu Mediaş“, a explicat Nikolic. Pe banca craiovenilor a luat loc şi Leroy Dawson, jucător aflat în probe, dar care nu a fost folosit.

Nikolic invocă restanţele salariale

Neplătiţi de două luni, jucătorii Energiei s-au menajat în amicalul cu SCM-U Craiova. Slobodan Nikolic speră să se rezolve această problemă până la jocul cu Gaz Metan Mediaş, de sâmbătă, aproape decisiv pentru accederea în play-off. „Nu sunt mulţumit. Am câştigat două meciuri care au ajutat mai mult Craiova decât pe noi. Cred că ar fi trebuit să jucăm mult mai bine în meciul de la Târgu Jiu. Craiova a jucat minute bune cu jucători români pentru care am mare respect. Meciul de sâmbătă, cu Mediaş, este foarte greu. Nu ştiu ce să cred despre jucători. În primul joc am evoluat foarte bine 20 de minute, în cel de-al doilea s-a întâmplat ceva. Chiar dacă salariile sunt întârziate cu două luni, trebuie să jucăm pentru că banii vor veni, poate mâine, poate înainte de meciul cu Mediaş. Au fost situaţii pe care nu le-am înţeles cu Craiova şi sunt motive de îngrijorare. Înţeleg că salariile au întârziat, dar ce pot să fac eu, să stau pe bancă și să nu mă mai ridic?“, a declarat Nikolic. Singurul remarcat al partidei a fost Porter Troupe. „Sunt mulţumit de Porter, de atitudinea pozitivă şi motivaţia cu care a revenit, însă Porter singur împotriva Mediaşului nu poate juca. Darby a venit sâmbătă, dar are nevoie de timp ca să se acomodeze. Nu sunt mulţumit de Ştefan, Mocanu, Gliga, Guţoaia, Steffel“, a mai afirmat Nikolic.

Toma: Ne-am atins obiectivele

Deşi a pierdut ambele partide de verificare disputate în compania Energiei, scor 91-99 şi 76-79, oficialii echipei SCM-U Craiova se declară mulţumiţi. „Rămânem cu două meciuri foarte disputate. Dintre achiziţiile noastre nu am putut să-l prezentăm decât pe Gennie, care e un jucător consacrat în România, cu un sezon foarte bun în spate, la Piteşti. Echipa începe să lege relaţii de joc şi acesta e un lucru foarte bun pentru noi. Nu ne-a interesat scorul, nici la Craiova, nici acum. Avem o întreagă echipă care a înscris, ne-am apărat. Ne-am atins obiectivele“, a declarat antrenorul secund al Craiovei, Marius Toma. Dacă Energia Rovinari are încă şanse la play-off, SCM-U Craiova şi-a luat gândul de la primele opt locuri. „Din nefericire, am făcut în tur o serie de meciuri foarte slabe, am avut şanse la un moment dat, să fim realişti, play-offul e foarte departe pentru noi. Nu ştiu ce calcule îşi fac cei de la Energia, e treaba lor“, a mai afirmat Toma.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS