10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLevine nu a fost oprit la Craiova

Levine nu a fost oprit la Craiova

Baschetbalistul american a fost trimis în teren de antrenorul Andelko Mandic în amicalul cu Energia Rovinari, câştigat de gorjeni cu 99-91, dar nu a convins, iar SCM-U a renunţat să-l achiziţioneze

Cu câteva zile înainte de startul returului Diviziei A, antrenorii echipei SCM-U mai caută jucători care să suplinească plecările sârbilor Bajic şi Vlaskovic. Deocamdată, Andelko Mandic şi Marius Toma, dar şi conducătorii clubului din Bănie s-au înţeles şi au semnat contracte cu doi jucători, americanul Donte Gennie şi românul Cornel Cioacătă, component al lotului naţional al României sub 20 de ani. Cei doi au jucat în amicalul susţinut de craioveni duminică seară, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“ în compania Energiei Rovinari, partidă câştigată de formaţia gorjeană cu scorul de 99-91 (23-23, 20-23, 29-11, 27-34). Gennie, care vine după o pauză competiţională de aproape o jumătate de an, a înscris 14 puncte, iar Cioacătă, adus de la „defuncta“ CS Otopeni, unul singur, dar un meci nu este edificator pentru antrenori. Tot în amicalul cu Energia, disputat în prezenţa unui număr scăzut de spectatori, pentru SCM-U a evoluat şi Levi Levine, jucător american care venise în probe. Levine, care ultima dată a jucat la BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc, a înscris două puncte, dar nu i-a convins pe antrenorii craioveni că poate ajuta echipa în retur, şi a părăsit SCM-U. „Am renunţat la Levi Levine. Venise să îl vedem, dar nu l-am oprit“, a spus ieri Marius Toma, antrenor secund al oltenilor.
 
Mandic, mulţumit
 
Referitor la partida cu Energia, Andelko Mandic, „principalul“ craiovenilor, a spus că a fost un test util: „Un meci util pentru ambele echipe, dar în special pentru noi. Sunt mulţumit de ceea ce am văzut în teren, chiar dacă am pierdut. Avem de lucru pentru că mai sunt câteva zile până la startul returului, iar noi suferim la omogenitate. După partida de luni (de ieri de la Târgu Jiu – n.r.) vom definitiva şi lotul pentru această parte de campionat“. Pentru SCM-U Craiova au evoluat jucătorii: Iulian Orbeanu – (13 puncte), Cătălin Petrişor, Levar Seals (22), Branislav Tomic (34), Ionuț Albu, Donte Gennie (14), Constantin Amarghioalei (3), Mihai Gavrilă (2), Levi Levine (2), Cornel Cioacătă (1) şi Horia Codin.  
Canadianul Steve Ross, unul dintre principalii marcatori ai echipei în tur, a fost menajat şi nu a jucat nici duminică, nici în al doilea amical susţinut de cele două echipe aseară, după închiderea ediţiei, la Târgu Jiu.
De partea cealaltă, Energia, o echipă mult mai omogenă, s-a descurcat bine la Craiova. Principalii marcatori ai formaţiei gorjene, pregătită de Slobodan Nikolic, au fost Mocanu (22 de puncte), Steffel (21), Kabengele (19) şi nou-venitul Troupe (14).

Leroy Dawson, aproape de SCM-U
 
Dacă nu l-au oprit pe Levine, craiovenii s-au orientat repede şi l-au chemat pe Leroy Dawson, nimeni altul decât principalul marcator din Divizia A în sezonul trecut. Dawson a evoluat în prima parte a acestui sezon în prima ligă din Ungaria la  nou-promovata Jaszberenyi KSE şi, dacă se va înţelege cu SCM-U Craiova, va bifa a patra echipă din România, după ce a mai trecut pe la formaţii mici, precum CSU Cuadripol Braşov, Gladiator Cluj-Napoca şi Politehnica Iaşi.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS