16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlex Zaharia: Transferul la Severin e primul din carieră

Alex Zaharia: Transferul la Severin e primul din carieră

Căpitan la Juventus Bucureşti în prima parte a campionatului, Alex Zaharia a atras atenţia mai multor cluburi prin evoluţiile sale, însă, în cele din urmă, Gaz Metan Severin a avut sorţi de izbândă în privinţa transferului, înregistrarea contractului la FRF urmând să se facă zilele acestea. Mijlocaşul bucureştean, născut pe 25 mai 1990, a afirmat că se bucură foarte mult că a ales să joace la o echipă cu pretenţii la promovare, mărturisindu-ne că acesta este primul său transfer din carieră. „Am semnat un contract pe doi ani şi jumătate cu Gaz Metan Severin şi consider că am făcut un pas înainte în carieră, pentru că vin la o echipă cu pretenţii la promovare. Este primul meu transfer de când joc fotbal, am fost fidel clubului din Colentina. Sunt de la șapte ani la Juventus şi cred că era normal să-mi doresc mai mult“, a spus mijlocaşul bucureştean pentru GdS. „Am înţeles şi eu că am fost monitorizat de Steaua şi Universitatea Cluj, dar nu a fost nici o ofertă concretă. Singurii care m-au dorit cu adevărat au fost cei de la Severin. De aceea am şi acceptat. Fiind prima mea schimbare majoră din carieră, mă bucur că am fost transferat alături de colegul meu, de la Juventus, Alexandru Marin, pentru că îmi va fi mai uşor să mă adaptez. Nu cred că vor fi probleme, dar sper să mă integrez repede“, a completat Zaharia.

„Îmi doresc să avem un retur foarte bun“
 
Alex Zaharia este conştient de faptul că poziția sa va fi total diferită faţă de cea de la Juventus, dar este hotărât să lupte şi să câştige încrederea lui Marian Bondrea. Tânărul fotbalist a vorbit şi despre aşteptările sale cu privire la returul campionatului, punctând că Gaz Metan Severin are şansa ei la promovare. „Nu vin ca titular. Asta e clar, dar voi munci mult în perioada de pregătire care o să vină şi sper să confirm, să-l conving pe antrenor că merit locul în echipă. Îmi doresc să avem un retur foarte bun şi să joc cât mai mult. Ţinând cont că FC Timişoara şi Gloria Bistriţa ar putea avea probleme cu obţinerea licenţei din câte am înţeles, cred că pot fi surprize în privinţa promovării şi sper să fim noi cei care se bucură la final. Sunt mai multe formaţii care îşi doresc saltul în Liga I, dar când am jucat cu Gaz Metan am văzut că echipa are forţă şi cred că noi avem cele mai multe şanse“, a spus Zaharia. „Orice fotbalist îşi doreşte să joace cu spectatori mulţi în tribune, iar la Severin am înţeles că atmosfera este frumoasă. Suporterilor nu vreau să le promit nimic. Vreau să le demonstrez că merit să joc acolo şi sper să le aduc cât mai multe momente de bucurie“, a punctat Alex Zaharia.
 
Alex Marin a jucat
la AS Roma!

 
Tot pe doi ani şi jumătate a semnat şi golgheterul lui Juventus Bucureşti, Alexandru Marin, acesta fiind convins că la Gaz Metan Severin va avea destule momente de bucurie. „Am plecat de la o echipă mică, la una mare, cu pretenţii la promovare, cu suporteri… Normal că e un pas important pentru mine. La Juventus am fost golgheterul echipei, cu cinci reuşite, şi sper să fiu principalul marcator şi la Gaz Metan cu ajutorul colegilor. Mă bucur că vin la Severin alături de Zaharia, un fotbalist tânăr şi foarte bun. E genul lui Torje, e tehnic, are viteză, o să vă placă“, a spus, pentru GdS, atacantul de 23 de ani, 1,99 metri, originar din Botoşani.
Alex Marin are trecut în CV şi clubul AS Roma, însă speră să uite de acel „episod“. „În urmă cu trei-patru ani am fost la AS Roma. FC Botoşani mă împrumutase la Paşcani şi de acolo am mers la Roma, dar nu vreau să vorbesc despre asta. A fost cea mai «neagră» perioadă din viaţa mea. Am stat apoi şase luni pe tuşă, nici nu vreau să-mi mai amintesc“, a spus atacantul. „Ce a fost, a fost, să sperăm că vom face o treabă bună la Severin şi vom promova“, a completat Alex Marin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS