10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMădălina Bonea vrea să-i calce pe urme Adei Nechita

Mădălina Bonea vrea să-i calce pe urme Adei Nechita

Handbalista de 17 ani, originară din Segarcea, a fost cooptată, de puţin timp, la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă de la Râmnicu Vâlcea şi nu ratează nici un meci susţinut pe teren propriu de Oltchim, echipa la care evoluează jucătoarea sa preferată, Ada Nechita

În luna noiembrie a anului trecut, handbalista Mădălina Bonea, de la clubul HCM Craiova, a primit o veste excelentă. Jucătoarea în vârstă de 17 ani, care evoluează pe postul de extremă dreapta, a primit o convocare să meargă la Centrul Naţional Olimpic de Excelenţă (CNOE) de la Râmnicu Vâlcea, „pepiniera“ handbalului feminin românesc, care reuneşte „crema“ junioarelor din ţară.
Jucătoarea născută la Segarcea şi-a reamintit momentul în care a fost anunţată să meargă la Vâlcea: „Am primit cu mare bucurie vestea pentru că îmi doream foarte mult să joc acolo. Faptul că făceam parte din lotul naţional de cadete cred că m-a ajutat. Convocarea la Centru a fost un prim pas spre marea performanţă“.
Mădălina nici nu îşi mai aminteşte când a pus prima dată mâna pe o minge de handbal: „Cred că prin clasa a doua m-am apucat de handbal. M-a văzut un profesor la stadion şi m-a chemat la probe. În clasa a opta, cei de la HCM Craiova mi-au oferit un contract să vin să mă mut cu şcoala la Craiova, la Liceul «Henry Coand㻓. La HCM, unde a făcut parte din echipa antrenată de Adrian Fojică şi George Burcea, s-a remarcat repede, ajungând jucătoare de bază, iar apoi la loturile naţionale. În vara trecută a avut prima „ieşire“ cu naţionala României de cadete condusă de Popa Seviştean, un turneu în Germania.
 
Se antrenează cu fetele de la Oltchim
 
Singura jucătoare doljeană de la CNOE spune că la Vâlcea are parte de pregătire foarte bună: „M-am mutat cu şcoala acolo, la Energetic, iar în fiecare zi avem două antrenamente şi între ele merg la şcoală. Acasă mergem numai când ne dau voie, în unele weekenduri. Mă simt bine acolo“.
Handbalista participă cu colegele sale de la Centrul de Excelenţă în campionatul Diviziei A, seria A, sub denumirea de Naţional Râmnicu Vâlcea, echipă fără drept de promovare în Liga Naţională. Tocmai fiindcă evoluează într-o competiţie unde nu sunt doar junioare, Mădălina crede că ea şi colegele sale ar putea face faţă şi la echipe din prima ligă.
Jucătoarea preferată a Mădălinei Bonea este Ada Nechita, de la campioana Oltchim. „Îmi place foarte mult de Ada Nechita. Este preferata mea. Îmi place cum joacă şi vreau să-i calc pe urme. De câte ori am ocazia, merg la meciurile Oltchimului. Mai facem uneori antrenamente cu jucătoarele de la Oltchim, în special cele care nu prind echipa sau cele care se află în perioada de refacere“, a spus tânăra, care evoluează pe acelaşi post cu iubita lui Florin Costea. Mădălina provine din Segarcea, iar Ada, din Băileşti.  
Jucătoarea premiată luna trecută de Direcţia pentru Sport şi Tineret Dolj s-a antrenat ieri alături de echipa SCM Craiova pentru a se menţine în formă, urmând să se prezinte la Râmnicu Vâlcea pe 15 ianuarie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS