22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii se pregătesc în Antalya

Gorjenii se pregătesc în Antalya

Pandurii Târgu Jiu se reuneşte pe 11 ianuarie şi va pregăti returul campionatului în Antalya, unde va susţine două stagii

Petre Grigoraş sună adunarea săptămâna viitoare, oferindu-le elevilor săi o vacanţă generoasă după prestaţia excelentă din prima parte a sezonului. Doar trei antrenamente vor efectua pandurii la Târgu Jiu, după care, în perioada 15 ianuarie – 15 februarie, urmează două stagii de pregătire în Turcia, la Belek. Fanii echipei din Târgu Jiu vor fi privilegiaţi în acest an, putând urmări la DigiSport majoritatea jocurilor amicale din cele două cantonamente. „Am semnat cu Digi contractul de televizare. Sunt două jocuri în primul stagiu, cu posibilitatea de a fi televizate toate trei şi patru jocuri în stagiul doi“, a anunţat administratorul delegat al pandurilor, Viorel Temelescu.
Cele trei achiziţii promise de conducerea clubului se lasă aşteptate. Pandurii tatonează piaţa şi, cel mai probabil, vor testa în Antalya candidaţii la tricoul alb-albastru. „Ţintele“ gorjenilor sunt fotbaliştii cu experienţă. „Testăm piaţa. Nu negociem cu nimeni. Atacul şi partea dreaptă vrem să le întărim. Să vedem ofertele şi vom stabili plafonul de transferuri. Tineri avem. Ne trebuie jucători cu experienţă.
Ne-am consultat cu antrenorul principal, ne-a spus cam ce profil de jucători ne-ar trebui, domnul Pârvulescu caută şi la intern şi la extern şi în stagiile din Antalya vor fi jucători în probe. Vom vedea care rămân. Noi am avut mână bună întotdeauna în Antalya“, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al clubului Pandurii, Marin Condescu.
 
Lotul actual plus juniori
 
Pandurii Târgu Jiu va deplasa în Antalya lotul cu care a încheiat anul 2011, cu excepţia lui Chiricheş, transferat la Steaua, Băcilă şi Pleaşcă, ambii accidentaţi, Vranjes şi Stromajer, puşi pe lista de transferuri. „Am discutat cu antrenorul Petre Grigoraş şi vom completa lotul cu copii din propria pepinieră. În primul stagiu vor face deplasarea cel puţin şase copii, un lucru pozitiv pentru noi. Grigoraş îşi continuă astfel proiectul de promovare a tinerilor localnici. În mod sigur, Băcilă va face parte din lotul pandurilor în stagiul al doilea, bineînţeles cu un program de recuperare“, a declarat Temelescu.
 
Pintilii, la naţională
 
Clubul Pandurii Târgu Jiu a prelungit recent contractul căpitanului Mihai Pintilii, iar oficialii grupării gorjene resping ideea unui transfer al jucătorului la Dinamo, aşa cum s-a vehiculat în presa centrală. „Nu s-a primit pe adresa clubului nici o ofertă pentru Pintilii. Lui Pintilii i s-a reînnoit contractul. Din ce ştim noi, transferul lui Pintilii la Dinamo ar fi intrat în discuţie doar dacă nu se realiza transferul lui Paul Pârvulescu în Ştefan cel Mare“, a mai spus Temelescu. Mihai Pintilii va rata stagiul doi al pandurilor, el fiind convocat la naţionala de seniori a României care va efectua un cantonament în Turcia în aceeaşi perioadă cu Pandurii. De altfel, România va pleca în Turcia împreună cu trupa lui Grigoraş şi alte două echipe din Liga 1. „Antrenorul naţionalei ne-a cerut să completăm charterul cu care pleca România în Turcia, de aceea am decalat cu o zi data plecării în al doilea stagiu. Suntem printre echipele preferate ale domnului Piţurcă“, a afirmat Temelescu.

Programul de pregătire

Stagiul I: 15 – 27 ianuarie
Pandurii – adversar nestabilit (21.01.2012, ora 18.00)
Pandurii – MSV Duisburg (23.01.2012 / 24.01.2012, ora 18.00, Germania, Liga a II-a)
Pandurii – FK Baku (26.01.2012, ora 18.00, Azerbaidjan, Liga 1)
Stagiul II: 2 – 15 februarie
Pandurii – FK Zeta (5.02.2012, ora 15.00, Muntenegru, Liga 1)
Pandurii – Novi Pazar (8.02.2012, ora 14.00, Serbia, Liga 1)
Pandurii – Shkendija 79 (11.02.2012, ora 13.00, Macedonia, Liga 1)
Pandurii – FK Rad Belgrad (14.02.2012, ora 15.00, Serbia, Liga 1)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS