14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTrei panduri în echipa toamnei

Trei panduri în echipa toamnei

Adrian Rusu, Vlad Chiricheş şi Mihai Pintilii sunt jucătorii de la Pandurii care au pătruns în echipa ideală a campionatului, conform monitorizărilor firmei InStat pentru gsp.ro.

Pandurii Târgu Jiu a propus trei nume pentru echipa campionatului, Rusu, Chiricheş şi Pintilii, la fel ca FC Vaslui şi Dinamo. Cel mai bun „unsprezece“ al toamnei este completat cu câte un fotbalist de la „U“ Cluj şi Oţelul. CFR Cluj, Rapid şi Steaua nu au reprezentanţi în acest top.
Bălgrădean – Rusu, Chiricheş, Szukala, Sălăgeanu – Adailton, Pintilii, C. Munteanu, Sânmărtean – M. Niculae, Wesley sunt superlativele Ligii 1 după ce s-au luat în calcul 100 de parametri, fiind aleși doar jucătorii care au evoluat cel puţin 900 de minute. În total, 174 de jucători au fost evaluaţi de ruşii de la InStat.
Surprinzător, Adrian Rusu a reuşit să pătrundă în echipa ideală ca fundaş dreapta, graţie duelurilor câştigate în proporție de 66%, devansându-l pe rapidistul Rui Duarte, deşi a început sezonul ca rezervă a lui Marian Pleaşcă. Şi Vlad Chiricheş a prins un post de fundaş central, remarcându-se la jocul cu piciorul, unde are un procentaj al paselor bune de 85%.
Al treilea pandur este Mihai Pintilii, cel mai bun mijlocaş la închidere din ţară, cu o precizie de pasare de 84%, mai bună decât a lui Gabi Mureşan.
Alţi trei panduri au mai punctat în acest top, Alexandre Cardoso, Ousmane Viera şi Claudiu Voiculeţ. Cardoso a pierdut postul de titular al fundaşilor stânga în faţa oţelarului Sălăgeanu, brazilianul fiind a doua variantă. Viera a intrat şi el în primii zece fundaşi ai ţării de pe poziţia a noua, iar Claudiu Voiculeţ a ieşit al cincilea pe postul de mijlocaş central ofensiv.

Nistor, cetăţean de onoare la Rucăr

Mijlocaşul pandurilor, Dan Nistor, a primit titlul de cetăţean de onoare al comunei Rucăr, în urma evoluţiilor bune de la Pandurii. „Am avut parte de un an bun şi de unele surprize. În urmă cu puţin timp am fost făcut cetăţean de onoare în Rucăr, la mine acasă! A fost o surpriză mare şi înseamnă foarte mult pentru mine. Vor fi nişte avantaje de care voi profita acolo. Mi s-a dat un teren pe care voi face o casă şi la care voi avea unele facilităţi. E o zonă foarte frumoasă. Acolo îmi petrec vacanţa, cu familia, acasă“, a spus Nistor. În plan fotbalistic, visul său este să fie prezent în cupele europene cu Pandurii. „Visul meu cel mai mare este acela de a juca în Europa League cu Pandurii. Cred că se poate. După punctele pe care le-am făcut în prima parte, după cele pe care le-am pierdut uşor, dar, mai ales, după jocul pe care l-am avut, eu cred că avem puterea de a termina campionatul pe un loc de Europa League. Şi nu cred că ar fi o surpriză!“, a mai afirmat Nistor.
Dan Nistor a debutat în Liga 1 cu Pandurii în sezonul 2010-2011, iar în acest campionat a evoluat în 17 jocuri, în total 1.199 de minute.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII