14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPopescu şi Staicu, performerii anului

Popescu şi Staicu, performerii anului

CS Pandurii Târgu Jiu şi-a premiat cei mai buni 17 sportivi din 2011, un an extraordinar pentru gruparea gorjeană

CS Pandurii Târgu Jiu a strâns 88 de medalii în acest an, de la toate cele patru secţii ale clubului, atletism (44), orientare turistică (37), box (6) şi lupte (1). Clubul a punctat şi în concursurile internaţionale, 10 medalii fiind reuşite la Balcaniadă, Campionate Mondiale sau Europene. Conducerea CS Pandurii a decis să premieze 17 sportivi, la patru categorii. „A fost un schimb de generaţii, dar am reuşit să trecem cu bine şi să obţinem un număr record de medalii naţionale, dar mai ales internaţionale. Nu am putut să facem o diferenţiere clară între performanţele sportivilor noştri, aşa că nu există o ierarhie. Ar fi trebuit să acordăm 10 premii, dar am ales să premiem 17 sportivi. Din păcate, au rămas şi pe dinafară“, a punctat directoarea CS Pandurii, Viorica Dima. La premiere nu au participat decât doi dintre antrenorii clubului. „E o notă proastă pentru ei. Indiferent dacă au sau nu rezultate, ar fi trebuit să fie prezenţi aici“, a mai spus Dima.
Pe lângă o plasă cu cadouri, clubul a mai făcut şi un efort financiar total de 10.000 lei, fiecare premiat primind un plic cu bani, între 300 de lei şi 1.000 de lei, în funcţie de rezultate.

Pista de atletism, promisă în 2012

Deşi lucrările la pista de atletism a Stadionului Municipal din Târgu Jiu au demarat în acest an, ea va fi finalizată în 2012. Cel puţin aşa a promis primarul Florin Cârciumaru. „Ne-am propus să finalizăm pista de atletism, suntem datori să amenajăm o sală de box şi în 2012 sunt sigur că aceste obiective se vor realiza. Ne-am implicat în fotbal, handbal şi baschet, dar rezultatele dumneavoastră ne obligă foarte mult“, a spus primarul.
Cei mai buni sportivi ai clubului în 2011, atleţii Laura Popescu şi Alexandru Staicu, abia aşteaptă să se pregătească în condiţii mai bune. „În anul 2012 trec la tineret şi vreau să-mi pregătesc cursa de 10.000 m foarte bine şi să fac baremul pentru europene sau mondiale. Sper ca pista de la Târgu Jiu să fie gata cât mai curând pentru a ne antrena şi noi în condiţii cât mai bune“, a spus Staicu. Acesta are un singur regret pentru 2011. „Un singur concurs îl regret, campionatul naţional de tineret 10.000 de metri, unde am fost la 5 secunde de baremul pentru europene şi cei din Federaţie nu au vrut să mă ducă, iar cu timpul pe care l-am făcut eu în ţară s-a venit pe locul 2 la europene“, a mai spus Staicu.
Desemnată anul trecut cel mai bun sportiv al Gorjului, Laura Popescu se află din nou în top. „Anul trecut am promis că o să fiu tot pe primul loc şi m-am ţinut de cuvânt. Cel mai frumos moment din 2011 a fost când am prins selecţia pentru mondiale. Toată vara am muncit să ajung la mondiale, am avut probleme cu genunchii şi am crezut că nu o să prind lotul, dar am reuşit. Multă muncă, somn şi multă ambiţie, acesta este secretul reuşitelor mele“ a declarat Popescu.

Laureaţii CS Pandurii Târgu Jiu

Premii de excelenţă: Adin Amzucu (atletism), Denisa Stroescu (atletism); Juniori: 1. Alexandru Dobriţescu (atletism, 21 de puncte); 2. Alexandra Creţan (atletism, 15 puncte); 3. Mircea Bobârsc (orientare, 14 puncte); 4. Valentin Marcu (orientare, 13 puncte); 5. Alin Mucioiu (box, 8 puncte); Seniori: 1. Eugen Şorop (atletism, 58 puncte); 2. Georgiana Dragotoiu (atletism, 32 puncte), 3. Gheorghe Surlea (atletism, 23 puncte), 4. Gabriel Gorun (atletism, 22 de puncte), 5. Ramona Manea (orientare, 40 de puncte); 6. Elena Moagă (atletism, 15 puncte); 7. Claudiu Iordache (atletism, 16 puncte); 8 Veronel Tărău (box, 12 puncte); Cele mai bune rezultate: 1. Laura Popescu (atletism, 37 de puncte); 2. Alexandru Staicu (atletism, 65 de puncte).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII