11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDoina Melinte ameninţă FR de Hochei că opreşte finanţarea

Doina Melinte ameninţă FR de Hochei că opreşte finanţarea

Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă (FRHG) riscă sancţiuni grave după ce mai mulţi componenţi ai lotului României au refuzat să cânte imnul naţional în timpul unui meci. Avertizarea a venit din partea preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), Doina Melinte (foto). Într-o intervenție telefonică directă la știrile B1 TV, Doina Melinte a explicat că nu poate fi vorba despre o desființare, pentru că Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret nu are această autoritate, dar nu exclude varianta ca, în cazul în care lucrurile nu vor intra pe făgaşul normal la FRHG, să fie sistată temporar finanţarea acestui organism federal. „Adunarea generală, membrii fondatori, membrii structurilor sportive pot decide asupra soartei federației din care fac parte. Noi putem lua o măsură extremă. Le putem tăia sprijinul financiar“, a menționat fosta mare atletă. Deocamdată se așteaptă o notă informativă a președintelui Federației de Hochei, Tanczos Barna, în legătură cu ce s-a întâmplat la Miercurea Ciuc.
Cel mai recent scandal din hocheiul românesc a izbucnit după meciul România – Ungaria, disputat la Miercurea Ciuc. Jucătorii naţionalei noastre, majoritatea etnici maghiari, au intonat împreună cu adversarii lor imnul ţării vecine, însă au tăcut atunci când a sosit momentul imnului românesc. „Imnul ar trebui să fie ceva sfânt pentru componenţii unui lot naţional al României. Imaginile în care preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţa s-a fotografiat cu jucătorii, după promovarea în Divizia I, grupa B, fluturând steagul Ţinutului Secuiesc, în locul tricolorului românesc, mi se par iarăşi o problemă gravă. Vom cere note explicative pentru toate aceste fapte“, a spus Doina Melinte. Cu doar câteva zile înaintea acestui incident, un jucător al naţionalei de juniori a fost batjocorit de colegii săi în vestiar, pentru simplul motiv că vorbea româneşte.

Barna neagă că românii au cântat imnul Ungariei

Preşedintele Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), Tanczos Barna, a negat faptul că hocheiştii români ar fi cântat imnul Ungariei: „Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă consideră nefondate şi nemeritate atacurile mediatice la adresa jucătorilor din lotul naţional de seniori. Considerăm că problema imnului naţional de la meciul cu  Ungaria este una falsă şi lipsită de orice legătură cu realitatea“, a spus Tanczos Barna, preşedintele FRHG, prin intermediul unui comunicat de presă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII