Acasă Sport Ward a câştigat SuperSix, dar îl refuză pentru moment pe Bute

Ward a câştigat SuperSix, dar îl refuză pentru moment pe Bute

La finalul a doi ani în care şase dintre cei mai buni boxeri de la categoria supermijlocie au concurat în turneul SuperSix, acestora alăturându-li-se alţi doi din cauza accidentărilor, ieri-dimineaţă, la Atlantic City, New Jersey (SUA), s-a desfăşurat epilogul competiţiei, care i-a adus în ring pe americanul Andre Ward (deţinătorul titlului WBA) şi britanicul Carl Froch (deţinătorul centurii WBC).
Cei trei arbitri care au oficiat l-au văzut învingător pe Andre Ward, astfel: Craig Metcalfe 115-113, John Keane 118-110 şi John Stewart 115-113. Americanul rămâne astfel neînvins la profesionişti şi, pe lângă titlul WBA, pe care îl deţine din noiembrie 2009, el îl are acum în palmares şi pe cel WBC. Pugilistul român Lucian Bute, deţinătorul titlului IBF, a spus de mai multe ori că vrea să se confrunte cu cel care va câştiga turneul „Super Six“. În replică, Ward a declarat la câteva minute după ce a fost declarat câştigător: „Bute trebuie să mai boxeze împotriva unui adversar de nivel pentru a putea avea şanse cu mine. Acum merit o pauză, n-are sens să vorbim despre Bute“, a afirmat Ward.
Ward (24-0) şi Froch (28-1) nu au ratat nici o ocazie de a-l ataca pe Bute: „Nu e în top, nu s-a confruntat cu nimeni. Noi nu mai avem nimic de demonstrat. El trebuie să vină la noi, nu invers“, a spus Froch, susţinut şi de omul care l-a bătut: „Adversarii pe care i-a întâlnit erau la nivelul B minus sau C. Aproape că s-a autoprotejat“, a mai spus Ward.
Prezent la finala SuperSix, Bute le-a răspuns celor doi protagonişti. „Pentru Ward sunt gata să merg şi la el acasă, în Oakland. O altă opţiune este şi New York. Vreau să vedem care este cel bun. Pe Froch îl fac knock-out. Când am boxat împotriva lui Magee, l-am învins după 10 reprize. Froch a avut nevoie de 11. În meciul dintre englez şi Johnson unul dintre arbitrii a dat egalitate, 114-114. Eu am câştigat foarte clar în faţa jamaicanului“, a explicat campionul mondial IBF.

Exit mobile version