10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSărbătoare umbrită

Sărbătoare umbrită

Pandurii – Ceahlăul 1-1
Stadion: „Municipal“
Spectatori: 4.000
Au marcat: Maxim ’21 / Bădescu ‘41.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii (’76, Lemnaru), Nistor – Maxim (’65, Al. Grigoraş), Batin, Cardoso (’68, Cristea).
Antrenor: Petre Grigoraş.
Gloria: Villadsen – Ţepeş, Forminte, L. Cazan, Barna – Bădescu (’81, Chitoşcă), Onciu, Monroy, Stana – Achim (’92, Marc), Gafiţa (’90, Figueira).
Antrenor: Constantin Enache.
Au arbitrat: Al. Deaconu – B. Gheorghe, P. Iugulescu.

Clubul Pandurii Târgu Jiu şi-a luat la revedere de la Vlad Chiricheş înainte de startul ultimului meci al anului, printr-un scurt moment festiv. Chiricheş a primit un buchet imens de flori şi a fost aplaudat la scenă deschisă de suporterii olteni. Mirajul locului patru i-a determinat pe panduri să se arunce peste adversar, iar Ceahlăul, ca mai toate echipele din Liga 1, a răspuns printr-o defensivă totală. Spaţiile s-au comprimat în terenul advers, iar ocaziile au fost puţine. Voiculeţ a încercat primul poarta (‘7), apoi Cardoso a reluat alături după un corner (‘20). Şi totuşi, „baricada“ moldovenilor a căzut. Voiculeţ a şutat puternic de la limita careului mare, Villadsen a scăpat în faţă şi Maxim a împins balonul în plasă (1-0, ‘21). Pandurii a continuat să-şi sufoce adversarul. Batin a ţâşnit pe lângă Forminte, a şutat din unghi, însă Villadsen a respins (‘27). Tot danezul a intervenit şi la şutul lui Cardoso (‘34). Fuga după golul doi a oltenilor a lăsat găuri în defensivă şi Ceahlăul a ştiut să profite la prima ocazie. O centrare slabă a lui Vlad s-a transformat în contraatac şi Bădescu a finalizat elegant, lob peste Mingote (1-1, ‘41). Pandurii a reluat atacurile cu şi mai mare forţă, însă Villadsen şi-a ţinut echipa în viaţă cu un reflex mare, lângă bară (‘45).

Mingote, salvator

Obligaţi de scor, oltenii au jucat şi după pauză la fel de riscant. Ceahlăul şi-a făcut jocul de contraatac şi Gafiţa putea da lovitura în două rânduri, dar a reluat peste poartă din câţiva metri (‘51), pentru ca mai târziu Mingote să intervină salvator (‘74). Tot Mingote a salvat egalul şi în minutul 80 în faţa lui Achim. În rest, mingea a stat la panduri. Petre Grigoraş a introdus trei oameni de gol, dar angrenajul ofensiv nu a mai lucrat ca de obicei. Viera sau Chiricheş s-au transformat pe rând în atacanţi, însă organizarea oaspeţilor a fost destul de riguroasă. Abia în prelungiri pandurii au mai găsit o mică breşă. Lemnaru a reluat cu capul din trei metri, la bara a doua, dar Villadsen a păstrat egalul de pe tabelă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII