16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea Craiova joacă la Focşani!

Universitatea Craiova joacă la Focşani!

Foştii fotbalişti ai Ştiinţei sunt la mare căutare în multe zone ale ţării, doar în Craiova nu pot fi văzuţi în amicale, nefiind sprijiniţi

Focşani, un oraş care nu spune nimic în fotbalul românesc, fiind prea mic pentru luptele mari din primul eşalon, dar cu mulţi iubitori ai fotbalului de calitate. Craiova, în schimb, nu mai are nevoie de prezentare, atât „Campioana unei mari iubiri“, cum era supranumită în anii ‘70, „Maxima“ anilor ‘80, cât şi „Campioana provinciei“, echipa din anii ‘90, se află la polul opus, având un nume „rezonant“. În plus, se bucură de simpatie în toate colţurile ţării. În cinstea vremurilor frumoase, „cărunţii“ alb-albaştri sunt solicitaţi pentru partide amicale, „întinerindu-i“ pentru câteva ore pe cei din tribune. Din nefericire, marii jucători olteni nu-i pot delecta cu driblingurile lor, altădată mult mai rapide, şi pe suporterii craioveni, neprimind nici invitaţii şi nici sprijinul autorităţilor sau oamenilor cu potenţă financiară pentru astfel de evenimente! În schimb, Focşaniul este foarte atent cu gloriile noastre, ale oltenilor. I-a invitat în mod special la un turneu de fotbal în sală, care va avea loc duminică şi la care vor mai participa rivala Dinamo, Galatasaray Istanbul şi o selecţionată locală, denumită Voinţa Deep Serv.
„Dacă în Craiova nu mai avem loc, mergem la Focşani. E greu la noi, dezinteresul e mare, primăria nu ne dă nimic… Şi acum, mergem la Focşani datorită unei pizzerii şi a unui om de afaceri de aici, care ne-au asigurat transportul şi două rânduri de echipament. Altfel nu mergeam sau dacă ne duceam, ne scriam cu cretă numele pe spate. Este primul meci amical al Universităţii Craiova din anii ‘90, dar nu şi ultimul, cel puţin asta sper. «Craiova Maxima» a mai susţinut pe ici, pe colo, astfel de acţiuni, dar nici ei în Craiova. Nu suntem toţi din perioada ‘90, că îl mai avem şi pe Costică Donose, Grigore Ciupitu, dar important este că jucăm“, a afirmat Narcis Mohora.

„Suntem olteni, mergem pe ei, să câştigăm“

Spiritul de luptă nu s-a pierdut la Costică Donose, în ciuda anilor trecuţi de la retragere dorinţa de victorie a rămas aceeaşi. „Păi dacă jucăm cu Dinamo şi Galatasaray e clar că avem ca obiectiv să câştigăm. Mai e şi o selecţionată de acolo, locală, dar noi suntem olteni, nu ne plac jumătăţile de măsură. Mergem pe ei, să câştigăm“, a spus Costigă Donose, dezvăluindu-ne secretul echipei: „Mizăm pe ăştia mai tineri, pe Silvian Cristescu, Mohora, Luţu, Săndoi, ei se mişcă bine pe teren“.
Costică Donose regretă că evenimentul nu se desfăşoară în Craiova, pentru ca „suporterii noştri să se bucure“. „Era perfect dacă se juca la noi, la Craiova, dar unde, la Polivalentă? Să se fi jucat un astfel de turneu pe «Central», vă daţi seama câtă lume ar fi venit să ne vadă? Până la urmă pentru suporteri jucăm şi ar fi fost bine să se bucure ai noştri. Dar cine să organizeze astfel de meciuri? Nu am putere financiară, că le-aş face eu… Păcat, autorităţile locale şi oamenii de afaceri de aici ar trebui să se implice mai mult. De asta suntem acum în situaţia în care suntem. Cine ştie, poate că lucrurile se vor schimba. Mie, dacă mi se va cere ajutorul, nu voi ezita să-l ofer“, a mai spus Costică Donose.
Iată lotul Universităţii Craiova pentru turneul amical de la Focşani: portar: Florin Dumitru, jucători de câmp: Marian Calafeteanu, Ionuţ Luţu, Dorian Gugu, Narcis Mohora, Victor Cojocaru, Marian Bâcu, Marius Sava, Costică Donose, Gigi Ciurea, Silvian Cristescu, Dănuţ Bica, Emil Săndoi, Grigore Ciupitu şi Valentin Iliescu (invitat). Antrenor: Mircea Rădulescu.
Programul Cupei GDS-GIE Focşani este următorul: ora 14.30: Galatasaray – Universitatea Craiova, ora 15.30: Dinamo – Voinţa Deep Serv, ora 16.30: finala mică, ora 17.30: finala mare, ora 18.30: festivitate de premiere şi sesiune de autografe.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

21 COMENTARII