6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSport50 de ani pentru o calificare europeană

50 de ani pentru o calificare europeană

Pandurii Târgu Jiu împlineşte în 2012 o jumătate de secol, iar oficialii vor să marcheze evenimentul printr-o clasare istorică

Dacă până acum se ştia că 1963 este anul înfiinţării echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, după ultimele documentări şi ascultând mărturiile foştilor fotbalişti ai vremii, s-a stabilit că în 1962 a luat fiinţă clubul gorjean printr-o fuziune a marilor rivale de atunci Flacăra Unirea şi CIL Târgu Jiu.
„Pentru a respecta adevărul istoric al constituirii echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, conducerea clubului a decis să recunoască oficial anul 1962 ca fiind anul înfiinţării acesteia“, se arată într-un comunicat emis de clubul Pandurii. În 2012, gruparea gorjeană împlineşte 50 de ani, iar oficialii ar vrea să sărbătorească evenimentul printr-o clasare cât mai bună. Deşi nedeclarată oficial, dorinţa de a ajunge în Europa pare reală, având în vedere că gorjenii investesc în transferuri în această iarnă după ce până acum doar au plecat jucători.
„În 2012, clubul împlineşte 50 de ani şi vom face tot ce este posibil să avem una dintre cele mai bune comportări. În iarnă vom face trei transferuri pentru că am pierdut jucători importanţi care cred că vor intra în forma maximă începând din campionatul viitor. Atacul şi partea dreaptă trebuie întărite“, a anunţat preşedintele CA al clubului Pandurii, Marin Condescu.

Grigoraş are promise condiţii de performanţă

Pandurii şi-a asigurat deja bugetul pentru anul viitor. Prin înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia (CEO), gorjenii vor avea suficienţi bani pentru a ataca Europa.
„Oricare, în afară de retrogradare, e obiectivul realist pentru retur. Nu sunt probleme în acest moment cu banii care sunt necesari la echipă. Mulţi şi-ar dori să nu fie bani. Nu depinde de nimeni Pandurii. Protocolul pentru finanţarea anului 2012 s-a semnat. Ca orice echipă serioasă, Pandurii îşi pregăteşte anul din timp. Odată cu înfiinţarea CEO nu mai există persoane juridice distincte“, a spus Condescu. Şeful pandurilor anunţă că tehnicianul Petre Grigoraş rămâne până la finalul contractului la Târgu Jiu, asta dacă şi el doreşte acest lucru. În ultimul timp, presa a anunţat că Steaua şi „U“ Cluj ar fi interesate de antrenorul gorjenilor, dar Grigoraş a refuzat orice dialog până în pauza competiţională.
„Noi trebuie să ne bucurăm că şi-l doresc mulţi pe Petre Grigoraş, dar el are încă un an şi jumătate contract cu Pandurii. Asta nu înseamnă că, dacă el va crede vreodată că-i va fi mai bine în altă parte, nu vom sta la masa tratativelor. Dar eu cred că încă un an şi jumătate nu-i va fi niciunde mai bine decât la Târgu Jiu.
Grigoraş este un antrenor care are performanţe şi, dacă vrea să continue la Pandurii, noi îi vom asigura condiţii să facă performanţă şi la Târgu Jiu şi nu acolo unde se presupune că ar face performanţă. Sigur, noi nu avem istoria lui «U» Cluj sau Steaua, dar suntem acolo, sus. Sunt echipe care, mai nou, sunt în primele locuri şi nu se pot lăuda cu istoria“, a afirmat Marin Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS