14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSport Gaţu: Gata şi cu Voina!

Gaţu: Gata şi cu Voina!

Preşedintele FRH, Cristian Gaţu, a spus că în luna ianuarie va fi numit antrenorul care se va ocupa de echipa feminină în 2012 şi a precizat că nu va fi nici Radu Voina, nici Gheorghe Tadici, ci un străin.

Cum handbalistele tricolore au ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Cristian Gaţu, nu a mai plecat marţi în „Ţara Cafelei“. Întrebat obsesiv care va fi soarta antrenorului Radu Voina după parcursul dezastruos al naţionalei la acest Mondial, Gaţu a susţinut că va fi adus un antrenor din străinătate. „Aducem un antrenor din străinătate. Gata şi cu Voina, dar şi cu Tadici, care văd că s-a transformat în lider de sindicat. La vremuri noi, mergem în haine noi“, a punctat Gaţu. Conform Prosport, acesta a spus mai târziu că o decizie în privinţa antrenorului echipei naţionale va fi luată după o analiză, în ianuarie.
Gaţu este extrem de supărat după contraperformanţa României: „Toţi suntem vinovaţi pentru acest rezultat, inclusiv eu. M-a deranjat atitudinea echipei în primul rând. Am avut şi doar opt zile pentru pregătirea CM. Am fost remorca Oltchimului şi, din păcate, minusul de la Mondiale se poate răsfrânge acum şi asupra clubului“.

Participăm sigur la un turneu preolimpic

Naţionala României este sigură de participarea la turneele preolimpice graţie medaliei de bronz de la Campionatul European din 2010, „prinzând“ astfel primul loc atribuit Europei, din două posibile, potrivit unui comunicat postat de Federaţia Internaţională de Handbal pe site-ul său oficial.
La turneele preolimpice se califică echipele care ocupă locurile 2-7 la Campionatul Mondial din Brazilia. Printre cele opt sfertfinaliste ale competiţiei din America de Sud, stabilite în urma meciurilor de duminică şi luni, se numără ţara gazdă şi Norvegia, care sunt deja calificate direct la JO de la Londra.
În acest caz, celelalte şase echipe calificate în sferturi, Rusia, Croaţia, Danemarca, Spania, Angola şi Franţa, au obţinut biletele pentru turneele preolimpice, iar cea care va câştiga Mondialele obţine participarea directă la JO de la Londra. Pentru turneele preolimpice mai rămâne un loc, ce revine Suediei, care a încheiat pe poziţia a noua CM. Pe lângă echipele de mai sus, fiecare continent mai beneficiază de cel puţin un loc, stabilit pe baza clasamentelor competiţiilor proprii, şi mai poate primi încă unul dacă se numără printre cele mai bune două confederaţii de la CM.
Până în prezent, sunt calificate la JO echipele Norvegiei (campioană europeană), Braziliei (campioana Americilor), Coreea de Sud (campioana Asiei) şi Marea Britanie (ţara gazdă). Un bilet direct pentru Londra va obţine şi campioana Africii. Turneele preolimpice vor avea loc între 25 şi 27 mai, iar cele mai bune trei echipe clasate la CM din Brazilia, care nu au „biletele“ pentru Londra, le vor găzdui.

„Calificarea la JO, greu de realizat“

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a declarat pentru Mediafax că România păstrează şanse de a evolua la Jocurile Olimpice, dar admite că acest obiectiv va fi mai greu de realizat. „Beneficiem de acest bonus, graţie medaliei de bronz de anul trecut, de la Europene, şi mergem la turneele preolimpice. Vom participa în grupa a 3-a, care va fi găzduită de echipa de pe locul trei de la Mondiale şi din care vor merge la Jocurile Olimpice primele două clasate. Cred că vom avea şanse. După CM din Brazilia, echipa este încă, din fericire, în obiectivul de calificare la Jocurile Olimpice, doar că acesta va fi, probabil, mai greu de realizat“, a declarat Cristian Gaţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU