24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânii, prinşi în calcule pentru 16-imile Ligii Europa

Românii, prinşi în calcule pentru 16-imile Ligii Europa

Două din cele trei formaţii române prezente în Liga Europa pot accede în faza 16-imilor de finală, dar pentru asta trebuie să obţină rezultate bune în etapa a şasea (ultima) din faza grupelor, programată astăzi şi mâine.
SC Vaslui va evolua astăzi, de la ora 20.00 (Pro TV), în Elveţia, contra celor de la FC Zürich, partida contând pentru grupa D, în timp ce Lazio va juca la Roma cu Sporting Lisabona. Formaţia portugheză este deja calificată în 16-imile competiţiei, pentru celălalt loc care duce în primăvara europeană luptându-se SC Vaslui şi Lazio. Moldovenii se pot califica dacă vor câştiga la Zürich sau dacă Lazio nu obţine un rezultat mai bun decât cel al trupei lui Viorel Hizo (foto) în partida cu Sporting. Clasamentul grupei D arată astfel: 1. Sporting Lisabona (12 puncte), 2. Lazio (6 puncte, golaveraj 5-5), SC Vaslui (6 puncte, golaveraj 5-6) şi FC Zürich (2 puncte).

Cu Steaua e mai complicat

Cealaltă formaţie română care are şanse reale de calificare în primăvara europeană este Steaua Bucureşti. Trupa lui Ilie Stan va întâlni astăzi, de la ora 22.00 (Pro TV), pe Arena Naţională, pe AEK Larnaca, în timp ce în celălalt meci al grupei J se vor întâlni Maccabi Haifa – Schalke. Este singura grupă în care toate echipele păstrează şanse de calificare, cu excepţia lui Schalke, aflată deja în 16-imile competiţiei de pe primul loc. Maccabi Haifa va lua biletele pentru faza următoare dacă o învinge pe Schalke sau în cazul în care obţine un rezultat de egalitate, în timp ce Steaua remizează şi ea în partida cu Larnaca. Dacă Maccabi pierde cu Schalke, iar Steaua şi AEK Larnaca termină la egalitate, toate cele trei formaţii încheie grupa cu 6 puncte. În această situaţie se va întocmi un clasament în trei cu rezultatele acestora, care va propulsa formaţia israeliană în 16-imi. Dacă Maccabi nu învinge, atunci Steaua sau AEK se pot califica în cazul în care una dintre ele câştigă meciul direct. Clasamentul grupei J arată astfel: 1. Schalke (11 puncte), 2. Maccabi Haifa (6 puncte), Steaua (5 puncte, golaveraj 6-10) şi AEK Larnaca (5 puncte, golaveraj 3-8).
Cea de-a treia echipă română din Liga Europa, Rapid Bucureşti, va juca mâine, de la ora 20.00 (Sport.ro), în Olanda, cu PSV Eindhoven, în timp ce Hapoel Tel-Aviv va primi vizita Legiei Varşovia. PSV Eindhoven şi Legia sunt calificate în 16-imi în această ordine, clasamentul fiind următorul: 1. PSV (13), 2. Legia (9), 3. Hapoel Tel Aviv (4), 4. Rapid (3).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS