11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCardoso, hattrick-ul vieţii

Cardoso, hattrick-ul vieţii

Reprofilat de Petre Grigoraş atacant, brazilianul Alexandre Cardoso a avut o seară de excepţie, înscriind trei goluri, ltima reuşită candidând la „golul campionatului“

Stadion: „Municipal“
Spectatori: 1.500
Au marcat: Pintilii ’31 – pen., Cardoso ’39, ’73, ’86, Batin ’76 / Ianik ’45, V. Badea ‘88.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad – Maxim (’70, Cristea), Pintilii, Nistor – Lemnaru (’72, Al. Grigoraş), Batin (’81, Brata), Cardoso.
Antrenor: Petre Grigoraş.
chiajna: Albuţ – Achim, Corrallo, Tudose, Cafasso – Mărginean – Mandea (‘56, Keita), Anton, Băjenaru (‘80, D’Agostino), C. Petre (‘73, I. Iordache) – Cavalli.
Antrenor: Nicolae Manea.
Cartonaşe galbene: Rusu, Pintilii / Gospodinov, Muzac, A. Radu.
Au arbitrat: D. Istrate – Fl. Ungureanu, G. Dănănae.

Pandurii Târgu Jiu a învins Concordia Chiajna, scor 5-2, şi a terminat turul pe loc de cupă europeană, înaintea Stelei şi campioanei Oţelul. Oamenii lui Petre Grigoraş au făcut spectacol, iar deasupra tuturor a fost brazilianul Alexandre Cardoso (foto), care a reuşit trei goluri şi o pasă de gol. Ultima reuşită, cu călcâiul, a fost antologică. „Schema asta cred că am visat-o. Nici eu nu ştiu… Cred că e cel mai frumos gol al meu aici în Liga I. Am dat puţine goluri, aşa că nu trebuie să mă gândesc mult. Să marchezi trei goluri se întâmplă o dată într-o viaţă de fotbalist, dar aici a contat cel mai mult mâna antrenorului, care a avut inspiraţia să mă pună să joc vârf“, a declarat Cardoso. Brazilianul, deşi a evoluat pe patru posturi în acest sezon, este în prezent cel mai bun marcator al pandurilor, cu 5 reuşite. „Eu sunt fundaş, nu mai ştiu dacă mai am ocazia să dau goluri, mă bucur că acum sunt golgheter la Pandurii, dar treaba mea e doar să joc bine, goluri trebuie să dea atacanţii. În general, jucătorii străini trebuie să facă diferenţa şi asta am făcut şi am ajutat colegii mei şi echipa. Suntem bucuroşi cu toţii că am câştigat şi mă bucur că am rămas acolo sus în clasament“, a spus Cardoso. Oltenii au sărbătorit reuşitele imitând mişcările unui cântăreţ brazilian, la fel ca jucătorii echipei Real Madrid, Ronaldo şi Marcelo. „Am stabilit ca dacă dăm gol să ne bucurăm. Ştiu că aşa au dansat Cristiano Ronaldo, Neymar, Marcelo şi din Rusia, Wagner Love, şi am zis să dansăm şi noi“, a explicat Cardoso. Paul Batin a reconfirmat forma bună pe care o traversează contribuind şi el la succes cu un gol şi un penalti obţinut. Clujeanul i-a dedicat reuşita fostului său coleg de la CFR, Cristi Bud, accidentat grav în jocul cu FC Timişoara din Cupa României.

Pandurii, pe loc de Europa

Pandurii Târgu Jiu se află pe locul 5 la jumătatea campionatului, loc de cupă europeană, dar Petre Grigoraş atrage atenţia că e prea devreme pentru a deschide şampania. „Nu putem vorbi acum de Europa pentru că au trecut abia 17 etape. Dacă era etapa a-34-a, acum curgea şampanie. Dar mai e jumătate de campionat, un drum lung şi foarte greu şi totul depinde acum de posibilităţile de a completa lotul în perioada de iarnă. Ne vom despărţi în această iarnă de Chiricheş, iar alţii deja au plecat mai devreme acasă. Nu mă gândesc de acum ce se va întâmpla din ianuarie, ci cum să-i remotivez pe jucători pentru partida de duminică“, a declarat Grigoraş. Tehnicianul gorjenilor consideră meritat locul din clasament. „Mă bucur mult pentru această victorie şi felicit jucătorii pentru dorinţă, pentru angajamentul de care au dat dovadă şi pentru un tur de campionat terminat pe locul cinci, zic eu absolut meritat după modul în care ne-am prezentat la meciuri. Nu mă interesează cine e în spatele echipei Pandurii acum, ci doar jocul propriei mele echipe“, a mai afirmat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS