11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia a ratat calificarea în sferturile CM

România a ratat calificarea în sferturile CM

Naţionala feminină de handbal a României a pierdut ieri-seară, la limită, scor 27-28 (18-15), în faţa reprezentativei similare a Croaţiei, ratând calificarea în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia.
Fetele lui Radu Voina au început timid partida cu Croaţia, dar şi-au revenit repede şi au trecut în avantaj, intrând la cabine cu 18-15. Distanţa s-a mărit la patru goluri în repriza secundă, dar croatele s-au repliat şi au reuşit să revină în joc, după ce au marcat cinci goluri consecutive. Meciul a fost întrerupt aproape de jumătatea actului secund din cauza unei pene de curent. După 20 de minute, partida s-a reluat, iar „tricolorele“ păreau să reintre în joc. În ultimele trei minute conduceau la două goluri, scor 27-25, dar până la final n-au mai reuşit să puncteze, cedând 27-28. După opt victorii consecutive, tricolorele au pierdut astfel prima partidă în faţa Croaţiei, echipă calificată pentru doar a doua oară în istorie în sferturile unui Campionat Mondial.
România – Chirilă 6 goluri, Fiera 5, Nechita 4, Brădeanu 4, Manea 3, Amariei 3, Ardean Elisei 2.
Croaţia – Penezici 6 goluri, Franici 5, Zebici 4, Tatari 3, Milanovici 3, Horvat 2, Gace 2, Jezici 2, Pusici 1.
În urma acestui rezultat, România nu se poate clasa mai sus de locul 13 la această ediţie a CM. Pentru stabilirea locurilor 9-16 nu se vor mai disputa meciuri, ci se vor lua în calcul punctele adunate în grupă cu naţionalele de pe locurile 1-4. Elevele lui Radu Voina au adunat un singur punct, iar în clasamentul primelor 16 se situează pe locul 13, fiind urmate de Japonia, Olanda şi Coasta de Fildeş.
În funcţie de tabloul complet al sferturilor, România va şti dacă mai are vreo şansă la calificarea la JO de la Londra, din postura de medaliată cu bronz a CE din 2010 din Danemarca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS