16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportUn meci pe viaţă şi pe moarte

Un meci pe viaţă şi pe moarte

Naţionala feminină de handbal a României, clasată pe locul trei în grupa C, joacă astăzi contra Croaţiei (locul doi în grupa D) pentru un loc în sferturile de finală ale Campionatului Mondial din Brazilia

Naţionala feminină de handbal a României a dezamăgit în grupa C a Campionatului Mondial din Brazilia, chiar dacă a obţinut calificarea în optimile de finală, de pe locul trei. În primele două meciuri, Aurelia Brădeanu şi colegele sale au obţinut două victorii neconvingătoare, 30-28 cu Tunisia şi 33-27 cu Cuba, apoi a remizat cu Japonia (scor 28-28), fiind egalate în ultima secundă a partidei.
Elevele lui Radu Voina nu şi-au revenit după egalul cu niponele şi au pierdut următoarele două jocuri, cu Brazilia (27-33) şi Franţa (20-39). Înfrângerea cu Franţa, la 19 goluri, este cea mai ruşinoasă din istoria handbalului feminin românesc. „Din păcate, am scris istorie, dar una negativă! Am intrat în cartea neagră a handbalului prin această înfrângere“, a spus după meciul cu Franţa Adina Fiera, conform gsp.ro.
Grupa C a fost câştigată de Brazilia (10 puncte), urmată de Franţa (8 puncte), România ocupând locul trei, cu 5 puncte, urmată de Japonia (5p), Tunisia (2p) şi Cuba (0p).
Tricolorele vor juca astăzi, în optimile de finală, de la ora 18.30 (ora României, în direct la DolceSport), contra Croaţiei, echipă care s-a clasat pe locul doi în grupa D, cu 8 puncte acumulate, fiind devansată de Danemarca (10 puncte). Partida va avea loc la Sao Bernardo do Campo.

Voina: Cred în orgoliul unor jucătoare rănite

Cele două formaţii nu s-au mai întâlnit la ultimele Mondiale, dar s-au înfruntat la ultimele Campionate Europene. În 2008, România i-a suflat Croaţiei locul 5, iar în 2010 tricolorele s-au calificat în semifinale după 32-22 în grupa principală.
„O să încercăm să reparăm ce putem. Cred în orgoliul unor jucătoare rănite, în răbufnirea lor. Vom avea un meci foarte greu, un meci în care nu putem ieşi cu capetele sus decât dacă ne vom schimba atitudinea şi determinarea“, a spus Radu Voina. Vorbind despre evoluţia de până acum, selecţionerul s-a arătat din nou deranjat de atitudinea unor jucătoare: „Pe mine mă deranjează atitudinea jucătoarelor la acest Campionat Mondial. Parcă nu vor să joace. Sau poate cerem noi prea mult de la ele. Oricum, e dezamăgitor cum au ales să lupte unele fete“.
Croaţia a venit în Brazilia cu toate jucătoarele de bază. Linia de 9 metri e una extrem de puternică, Andrea Penezici, interul de la Krim Ljubljana, golgheterul Ligii Campionilor după faza grupelor, fiind vedeta echipei. Cele mai multe jucătoare, opt, vin de la campioana Podravka Koprivnica.
Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat primele patru meciuri din cadrul optimilor de finală: Coreea de Sud – Angola, Norvegia – Olanda, Rusia – Islanda, Muntenegru – Spania. Astăzi au loc celelalte patru partide după următorul program: Suedia – Franţa (ora 18.30, în direct la DolceSport), Brazilia – Coasta de Fildeş (ora 00.00), România – Croaţia (ora 18.30, DolceSport) şi Danemarca – Japonia (ora 21.15, DolceSport2).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU