20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMogoşanu mizează pe ALRO

Mogoşanu mizează pe ALRO

Antrenorul formaţiei ALRO este bucuros că a reuşit să-i pună pe „picioare“ pe slătineni, considerând că finalul turului e campionat ar fi putut fi mult mai fructuos

Preluând-o din „mers“ pe ALRO Slatina, Daniel Mogoşanu a reuşit într-un timp foarte scurt să revigoreze jucătorii şi să contabilizeze 19 puncte în nouă etape, gruparea de pe malul Oltului ocupând la finalul turului locul şapte în clasamentul seriei de Vest din liga secundă. „După şase etape aveam trei puncte, atârna destul de greu, se simţea presiunea în vestiar. Secretul revenirii? Am reuşit să echilibrez situaţia prin optimism, dar importante erau rezultatele imediate, iar acestea au fost de partea mea. Am reuşit să aducem 12 puncte din deplasare, dar acasă aveam probleme. Am reuşit să obţinem prima victorie abia în etapa a zecea, când am bătăut cu 1-0 pe FC Argeş. Unitatea grupului a contat mult, dar am câştigat şi cu ajutorul sistemului de joc, unde am umblat puţin“, a explicat tehnicianul craiovean, pentru GdS. „Nu vreau să vorbim despre ce a fost în primele şase etape sau despre plecarea lui Corneliu Papură. Vreau să mă rezum doar la munca mea. Am analizat atunci problemele, le ştim, şi nu mai are rost să le reamintim. Au rămas în interiorul clubului, nu vrem să le expunem. Important este că am reuşit să ne revenim. Acum, când s-a tras linie, pot spune că mi-aş fi dorit să terminăm pe locul trei, unde eram cu o etapă înainte de final. Pe plan mental era foarte important. Am pierdut cu 3-0 la Bistriţa, dar cine a văzut meciul ştie că rezultatul este mincinos. E bun şi locul şapte, mai ales că suntem la două puncte de podium, deci sunt speranţe de mai bine. Trebuie să privim optimişti spre viitor“, a completat Daniel Mogoşanu, mulţumindu-le suporterilor pentru sprijinul oferit în momentele mai delicate.

„Trebuie să luptăm să fim în faţă“

Chestionat în legătură cu posibilitatea de a spera la Liga I, principalul aluminiştilor consideră că ALRO ar avea o şansă prin prisma problemelor financiare şi implicit de licenţiere pe care le întâmpină primele două clasate, Gloria Bistriţa şi FC Timişoara. „Nu vreau să produc iluzii, dar puteam spera la promovare. Sunt multe echipe care au probleme cu licenţierea, iar noi am putea profita de acest lucru. Să nu uităm că şi anul trecut ni se oferise ocazia, dar a profitat Voinţa Sibiu. Acum însă lucrurile sunt mai complicate pentru că sunt mai multe echipe înscrise pentru promovare şi cu aceleaşi şanse, cum ar fi Chindia, Gaz Metan Severin sau FC Argeş. Noi trebuie să fim prin preajmă, dacă vrem să profităm. Constanţa în joc şi rezultate, asta o să facă diferenţa, deci trebuie să muncim şi să fim serioşi“, a punctat Daniel Mogoşanu.
Antrenorul slătinenilor este în vacanţă, în Bănie, dar gândul îi stă tot la problemele de la fotbal, încercând să structureze cât mai bine planul de bătaie pentru retur. „Acum sunt ceva mai relaxat, doar e vacanţă. Sunt acasă cu familia, nu vom pleca nicăieri. N-am fost destul eu plecat, că tot turul l-am stat numai la Slatina?! Mă liniştesc mai bine acasă. Reunirea echipei este pe 16 ianuarie, iar primele două săptămâni ne vom pregăti la Slatina. Vom susţine şi două amicale, pe care urmează să le stabilim. Apoi vom pleca în cantonament, probabil în Antalya, perioada fiind ceva de genul 30 ianuarie – 12 februarie, nu e nimic hotărât momentan, iar lotul va cuprinde 24-25 de jucători“, a spus Mogoşanu, vorbind şi despre capitolul sosiri-plecări. „Discuţiile au început cu jucătorii pe care îi dorim, dar nu pot da nume. Trebuie neapărat să întărim atacul, pentru că în tur am suferit mult. Am avut cinci atacanţi care au dat în total trei goluri, iar asta spune totul. Nu vom achiziţiona jucători cu nume sonore, pentru că am mai avut jucători din Liga I şi au dez­amăgit. Nu vrem nume sonore, ci fotbalişti care să ne ajute pe teren. Până acum au plecat patru, dar cu siguranţă că vor mai fi şi alţii de care ne vom despărţi. Oricum, vor veni jucători în funcţie de plecări“, a spus „Mogy“.
Întrebat şi despre echipa de suflet a oltenilor, Daniel Mogoşanu a afirmat că regretă profund situaţia Ştiinţei şi speră ca Universitatea Craiova să revină în peisajul fotbalistic: „A trecut atâta vreme şi tot nu-mi vine să cred că a dispărut. Din nefericire, văd multă nepăsare şi asta nu e bine. Nu vreau să-mi dau cu părerea sau să scot vreun vinovat, dar spun că pe mine mă doare şi sper să se remedieze această situaţie, pentru că Universitatea este un simbol al fotbalului românesc“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS