20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCarmen Amariei: Rog suporterii să nu ne abandoneze

Carmen Amariei: Rog suporterii să nu ne abandoneze

Semieşecul din meciul cu Japonia a adus tristeţe în lotul României. Interul Carmen Amariei şi-a cerut public scuze fanilor şi le-a promis o evoluţie mai bună în disputele următoare, cu Brazilia (astăzi, ora 23.45) şi Franţa (mâine, ora 21.15)

După victoriile neconvingătoare obţinute în faţa Tunisiei şi Cubei, naţionala de handbal feminin a României a remizat, marţi seară, cu Japonia, scor 28-28, în al treilea meci din grupa C a Campionatului Mondial din Brazilia. „Tricolorele“, antrenate de Radu Voina şi Luminiţa Huţupan, au condus cu 28-25 cu 90 de secunde înainte de final, dar au scăpat victoria printre degete, fiind egalate în ultima secundă.
Chiar dacă şi-au asigurat calificarea în optimile de finală ale competiţiei, handbalistele române sunt dezamăgite de prestaţia din primele trei jocuri.
Interul Carmen Amariei le promite suporterilor că echipa se va revanşa în următoarele două partide, cu Brazilia (astăzi, ora 23.45, în direct la DolceSport) şi Franţa (mâine, ora 21.15, în direct la DolceSport), cele mai puternice adversare din grupă.
„Este un rezultat dureros, ne pare foarte rău pentru suporterii noştri şi pentru cei ce ne sunt alături. Vom face tot posibilul să scoatem maximum din celelalte meciuri, cu Brazilia şi Franţa. Echipa Japoniei a jucat la capacitate maximă din primul până în ultimul minut, noi nu am jucat la potenţial maxim, am avut ghinion luând gol în ultima secundă, puteam scoate cele două puncte. Dacă vom reuşi să ne adunăm, vom câştiga celelalte două jocuri. Nu ştiu dacă prezenţa publicului brazilian va fi o presiune în plus. Încercăm să ne găsim motivaţia pentru a face meciuri bune. Nu am crezut că nu putem să facem maximum de puncte în grupă. Referitor la partida cu Japonia, îmi reproşez câteva greşeli şi unele ratări. Îmi dau sufletul pe teren. Îi rog pe suporteri să nu ne abandoneze, îi simţim în spatele nostru“, a spus Carmen Amariei la DolceSport.
Selecţionerul Radu Voina a pus degetul pe rană, recunoscând totodată şi vina sa. „Din păcate, absenţa Oanei Manea şi a Adinei Fiera nu ne-a afectat doar la nivelul jocului, ci şi al încrederii. Am obţinut o remiză neaşteptată, iar după aspectul jocului, nu cred că am fi meritat mai mult, deşi au fost şi momente bune, faţă de primele două partide. Totuşi, am avut 17 greşeli, mingi pierdute şi greşeli din partea unor jucătoare consacrate la care nu mă aşteptam. Rezultatul nu ne pică bine, este demoralizator, iar aici departe nu prea are cine să ne încurajeze. Am şi eu să îmi reproşez că nu am cerut time-out în minutele de final, când niponele veneau în valuri peste noi“, a spus selecţionerul la DolceSport.

Gaţu crede că le-a lipsit frica de adversare

Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), a menţionat după semieşecul cu Japonia că ştie cauza evoluţiei dezamăgitoare a româncelor din primele trei meciuri: „O victorie cu Japonia, nu neapărat necesară, dar ca diferenţă de valoare, nu schimba faptul că trebuia să batem apoi Franţa şi Brazilia. Atitudinea este o problemă. Cu Japonia nu ne-a reuşit nici un meci de antrenament. La fel ca în primele două partide, fetelor noastre le-a lipsit frica de adversare, care te pune altfel în gardă. S-au aşteptat ca adversarele să cedeze, dar nu s-a întâlmplat. Am pierdut ceva din optimismul de la început. Încă nu avem un şapte de bază, suntem în căutări“. În primele două meciuri, România a trecut de Tunisia (30-28) şi Cuba (33-27).
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII