22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGhinion la Ploieşti

Ghinion la Ploieşti

Petrolul Ploieşti – Pandurii Târgu Jiu 0-0
Stadion „Ilie Oană“, spectatori 3.000.
Petrolul: Bornescu – Melinte, Petrovici, Sipovici, P. Stoica – V. Negru, Enescu – Fl. Dumitru (’73, Borza), Buhuşi, Buleică (’86, Komazek) – Opriţa (’61, M. Roman).
Antrenor: Valeriu Răchită.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad –  Voiculeţ, Pintilii, Nistor (’87, Cristea) – Al. Maxim, Batin (’80, Vranjes), Cardoso (’71, Lemnaru).
Antrenor: Petre Grigoraş.
Cartonaşe galbene: P. Stoica, Borza/Batin, Voiculeţ.
Au arbitrat: Ovidiu Haţegan – Zoltan Szekely, Octavian Şovre.

Deşi a controlat jocul, Pandurii nu s-a putut impune la Ploieşti, lovindu-se de intervenţiile salvatoare ale portarului Bornescu

Pe val după victoria cu Rapid, scor 3-0, Pandurii Târgu Jiu nu şi-a fructificat superioritatea pe terenul nou-promovatei Petrolul Ploieşti. Gorjenii au avut posesia, dar ocaziile au fost superficiale în prima parte. Rusu (‘6) şi Cardoso (‘22) au lovit imprecis cu capul în urma unor lovituri libere, iar de partea cealaltă, Florentin Dumitru a trimis puţin pe lângă vinclu la prima fază de atac a Petrolului (‘29). Şi la reluare s-a jucat în jumătatea gazdelor. Pandurii a atacat cu toate liniile, Nistor (‘52), Cardoso (‘54), Batin (‘60) şi Viera (‘66) punându-l la grea încercare pe Bornescu, care a intervenit de fiecare dată salvator. Voiculeţ a şutat imprecis, ca şi Vali Negru, scăpat singur cu Mingote la cea mai mare situaţie a gazdelor (‘70). Antrenorul pandurilor, Petre Grigoraş, s-a declarat nemulţumit de rezultat. „Nu mă mulţumeşte acest punct. Am venit să câştigăm, dar nu pentru că ne-am fi gândit că Petrolul este o echipă slabă, ci pentru că eram pe val. Am controlat jocul şi cred că neşansa ne-a privat, ca şi în alte rânduri, de trei puncte. Cred că am forţat destul de mult, gazdele au avut o singură ocazie de a marca, dar aşa e fotbalul, se joacă pe goluri. Nu puteam să ne aruncăm ca disperaţii în atac şi să păţim ca la Vaslui. Decât nimic, este bun şi un punct. Oricum, vreau să îmi felicit jucătorii pentru atitudine“, a spus Grigoraş. Şi Vlad Chiricheş a acuzat ghinionul: „Ne-a lipsit un pic de şansă să câştigăm. E destul de greu să te concentrezi la maximum cu Petrolul după o victorie cu 3-0 cu Rapid“.

Grigoraş: Trebuia să avem peste
30 de puncte

Pandurii s-a descurcat mai bine în faţa echipelor mari în acest sezon, mulţumindu-se cu puţin pe terenul echipelor aflate în zona retrogradării, gen Voinţa Sibiu, Sportul sau Petrolul. Gorjenii rămân pe locul 5, cu 26 de puncte, dar poziţia le este ameninţată de Steaua, Oţelul şi FC Vaslui. Miercuri, trupa lui Petre Grigoraş are o nouă întâlnire de grad zero, în Giuleşti, cu Rapid, joc din optimile Cupei României. „Nu se poate compara jocul de aici cu cel cu Rapid. După ce a jucat echipa în tur, cred că trebuia să avem peste 30 de puncte. Pentru fotbalul pe care îl jucăm, locul nostru în campionat este meritat. Acum ne gândim la jocul de miercuri, din Cupă“, a mai declarat Grigoraş. Antrenorul Petrolului, Valeriu Răchită, s-a declarat impresionat de Pandurii. „Am jucat la victorie, nu ne-am retras. Pandurii e o echipă bună. Cred că jucătorilor lor le place fotbalul. Au, cred, cei mai buni fundaşi centrali din România. Au trei mijlocaşi foarte activi“, a declarat Răchită.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU