8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, în primăvara europeană

Energia, în primăvara europeană

Energia Pandurii Târgu Jiu – Pallamano Intini Noci 37-28
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori 800.
Energia: Rădulescu (12 intervenţii), Dragomir (5 intervenţii), Motoi (1 intervenţie) – Păiuş (5 goluri), V. Popescu (1), Mocanu (3), Apolzan (6), Asoltanei (8), Ilieş (3), Geică, Mledenciu (2), Udriştoiu, Enache (1), Şandru (2), A. Popescu (3), Mazilu (3). Antrenor: Liviu Andrieş.
Noci: Fovio (14 intervenţii), Lupo, Notarnicola – D’Aprile (4), Recchia (1), Corcione (1), Doldan (4), Pesic (4), Carrara (6), Mikalauskas (2), Pulito, Cammisa, Viscovich (4), Costanzo (2). Antrenor: Francesco Trapani.
Arbitrii: Katsikis Konstantinos – Michailidis Michalis (Grecia).

Energia Pandurii a învins fără probleme la Târgu Jiu gruparea italiană Pallamano Intini Noci, scor 37-28, şi s-a calificat în turul IV al Cupei Cupelor la handbal masculin. În tur, italienii câştigaseră la limită, scor 26-25.

Oltenii nu au avut nici o emoţie în privinţa calificării. Poate doar în primele zece minute ale partidei de sâmbătă, când italienii au condus la limită (4-5, min. 8). Tabela de marcaj le-a jucat feste organizatorilor, cronometrul oprindu-se după 20 de minute în prima repriză, dar oaspeţii nu au pus probleme. Într-o atmosferă cu adevărat europeană, handbaliştii lui Andrieş au dat totul şi au tranşat jocul încă din prima repriză (19-10, min. 28). Precaut, Liviu Andrieş a rulat lotul când tabela indica un scor liniştitor, 36-24. Portarul Rădulescu a încercat şi el să marcheze, dar a nimerit doar bara. Victoria la nouă goluri a fost şi aşa mai mult decât suficientă pentru calificarea în primăvara europeană. „E o victorie pe care o aşteptam. Ne-am calificat, dar în turul următor va fi foarte greu. E un pas istoric pentru echipa noastră, un lucru extraordinar. Felicit băieţii, e victoria lor. Publicul a fost minunat şi îi mulţumim. Sărbătorim în seara asta, dar trebuie să ne revenim repede pentru că urmează două jocuri foarte grele. Viaţa continuă, nu se termină aici“, a declarat tehnicianul Energiei, Liviu Andrieş. De numele lui Andrieş se leagă singurele victorii europene ale Energiei şi, de acum, şi prima calificare a trupei din Târgu Jiu, în precedentele două experienţe fiind eliminată în primul tur disputat.

Gore Popescu,
bun de cinste

 
Băieţilor nu li s-a promis nici o primă pentru calificare, însă preşedintele secţiei de handbal a Energiei, Gore Popescu, a promis că face cinste, calificarea fiind obţinută chiar de ziua sa. „E cel mai frumos cadou de ziua mea. De fapt, ne aşteptam să ne calificăm. Meciul a fost la discreţia noastră. Am simţit de acolo că putem să ne calificăm pentru că victoria lor a fost mincinoasă, practic ne-am bătut singuri. Le mulţumesc băieţilor şi să o ţinem tot aşa, să ne facă bucurii pentru că publicul de asta vine la sală. Le fac cinste.
Este o calificare istorică. Sper să avem puţină şansă şi la tragerea la sorţi şi să nimerim cu o echipă apropiată valoric. Nu aş vrea să dezamăgim. E un început în cupele europene şi sper să nu fie şi ultima calificare“, a declarat Popescu. Tehnicianul echipei din Noci, Francesco Trapani, nu a emis pretenţii la calificare. „A fost un rezultat total nefavorabil pentru noi, nu pot decât să urez Energiei succes în continuare pentru că a meritat să învingă şi să treacă peste această dublă. Ne aşteptam să fie dificil. Ştiam că Energia joacă în viteză, însă astăzi (sâmbătă – n.r.) diferenţa s-a făcut pe greşelile noastre speculate de echipa din Târgu Jiu. Energia a fost mai bună. Rezultatul este just“. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS