16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, la superlativ

Pandurii, la superlativ

Pandurii Târgu Jiu – Rapid Bucureşti 3-0

Stadion „Municipal“, spectatori: 5.000.
Au marcat: Vranjes ’15-pen, Batin ’35, ’65.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Al. Vlad – Voiculeţ, Vranjes, Nistor – Maxim (’87, Avramescu), Batin (’79, Lemnaru), Cardoso (’86, Cristea). Antrenor: Petre Grigoraş.
Rapid: Coman – Rui Duarte, Marcos Antonio, Oros, Ezequias – Teixeira (’50, Alexa), N. Grigore, Herea (’58, Cassio) – Deac, Pancu, R. Surdu (’61, Roman). Antrenor: Răzvan Lucescu.
Cartonaşe galbene: Chiricheş, Maxim / Rui Duarte, Deac, Pancu.
Au arbitrat: C. Balaj – Z. Szekely, Ad. Vidan.

Gorjenii au surclasat Rapidul la Târgu Jiu, scor 3-0, după o evoluţie extraordinară

Petre Grigoraş este cel mai iubit şi respectat antrenor din Liga I. „Respect Grig. Nu pleca“, acesta a fost mesajul scris al fanilor pentru tehnician în startul jocului. Şi Grig le-a răspuns printr-un rezultat uriaş şi o prestaţie pe măsură, călcând Rapidul în picioare. Credincios al ofensivei totale, tehnicianul pandurilor a improvizat un trio de atac, Cardoso-Batin-Maxim, iar cei trei au construit prima şansă de gol în minutul 5. Nici golul nu a întârziat prea mult. Batin a fost înghesuit de Marcos Antonio la o angajare a lui Rusu, şi Vranjes a executat perfect de la punctul cu var (1-0, ‘15). Rapidul a mai primit o lovitură tocmai când se chinuia să atace. Un contraatac purtat de Nistor a fost finalizat de Batin din trei metri după o minge deviată (2-0, ‘35). Oaspeţii nu s-au văzut nici după pauză. Eliminat, Răzvan Lucescu a plecat mai devreme de pe bancă, arătându-i obrazul lui Balaj, iar Pandurii şi-a definitivat umilinţa. Maxim a trimis în faţa porţii şi Batin a realizat „dubla“ (3-0, ‘65). Echipa mai bună a câştigat de această dată, iar Petre Grigoraş a fost aclamat de întreg stadionul. „Le mulţumesc celor care mi-au scandat numele. Înseamnă că apreciază jocul echipei şi asta este imaginea mea“, a spus Grigoraş după meci.
 
A ieşit soarele…
 
După două înfrângeri consecutive care o trimiseseră pe locul 9, Pandurii a revenit în „careul de aşi“, chiar dacă doar pentru o zi, după victoria cu Rapid. Petre Grigoraş a găsit cheia succesului, deşi a avut mulţi indisponibili. „A ieşit soarele şi pe strada noastră pentru că în ultimele două partide am jucat mai bine decât adversarul, dar am plecat cu tolba goală. De data aceasta, chiar dacă am întâlnit o echipă foarte puternică, bine organizată, cred că am făcut unul dintre cele mai bune meciuri şi îi felicit încă o dată pe jucători pentru că au depus un efort fantastic şi e o victorie extraordinar de importantă pentru moralul lor. Au dovedit că sunt caractere puternice. Diferenţa s-a făcut la determinare şi la nivelul execuţiilor. Şi tehnic, şi tactic cred că am fost peste Rapid. S-a demonstrat că avem jucători, care, chiar dacă sunt mai tineri sau mai puţin experimentaţi, pot să-i înlocuiască pe cei absenţi“, a declarat Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII