6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLe-au umplut plasa de goluri

Le-au umplut plasa de goluri

Fotbalistele antrenate de Sorin Pătraşcu s-au impus cu 7-0 pe terenul concitadinei Sporting Craiova, într-un meci gustat din plin de spectatorii prezenţi la stadionul de la Depou

Cele două echipe craiovene de fotbal feminin din Liga I, Sporting şi Real, s-au întâlnit, ieri, pe stadionul de la Depou, în cadrul etapei a opta din Seria Vest.
Real, care a încheiat sezonul trecut pe locul trei, şi-a confirmat statutul de favorită şi s-a impus cu scorul de 7-0, după ce la pauză avea deja 4-0. Golurile învingătoarelor au fost reuşite de Andreea Cojocaru (2), Alina Peşu (2), Mădălina Vâlciu, Lidia Moacă şi Linda Cergan. Pe lângă cele şapte goluri, fotbalistele de la Real şi-au mai trecut în cont un număr mare de ocazii. Şi Sporting, formaţie pregătită de Cornel Roman, a fost, de trei ori, aproape de înscrierea golului de onoare. În repriza secundă, portarul Dragomir a avut câteva intervenţii reuşite, limitând proporţiile scorului.
Desfăşurată pe o vreme tocmai bună de fotbal, partida a stârnit interesul a numeroşi microbişti, care au luat loc în tribunele terenului de la „Depou“ şi, chiar dacă jocul nu s-a ridicat la un nivel tehnico-tactic deosebit, spectatorii au savurat fiecare fază.
Antrenorul Realului, Sorin Pătraşcu, le-a dat elevelor sale indicaţii din tribună, fiind suspendat, iar pe bancă a stat Cornel Chirea. Spre deosebire de confruntările anterioare dintre Sporting şi Real, acum duelurile pentru minge s-au desfăşurat în limita sportivităţii, jucătoarele evitând faulturile dure sau injuriile.
„Ne pregătim bine la antrenamente, iar rezultatele se văd la meciuri, unde reuşim să înscriem multe goluri“, a spus Alina Peşu, care a reuşit „dubla“. De partea cealaltă, Iulia Godeanu, veterana formaţiei Sporting, care are 44 de ani, a spus că vrea să joace fotbal până la 50 de ani: „Sunt campioană cu Craiova în 1991. Acum am început din nou să joc fotbal şi vreau să o fac până la 50 de ani. Unele dintre colege mi-ar putea fi fiice“.

Real vrea în play-off

Pentru Sporting au evoluat următoarele jucătoare: Dragomir – Ene, Pescaru, Foleanu – Ivăncuş –  Goncea, Mihalache, Hornea, G. Maria – Rogojină, C. Ştefan. Au mai intrat: Godeanu şi Moagă, iar la Real au jucat: Mihălescu – Moacă, Ristache, Pozmac – Ababei, Cergan, Cojocaru, Tomescu – Vâlciu, A. Peşu, Bâscoveanu. Au mai intrat: Chiar, Botnaru, Neacşu şi Nicu. Jocul a fost condus de o brigadă craioveană alcătuită din Nicuşor Flueran – Cristina Nicola şi Constantin Mihai.
Real a acumulat 15 puncte şi este pe locul patru în serie, iar Sporting rămâne cu şase puncte şi se află pe poziţia a opta. Primele două echipe din Seriile Vest şi Est vor juca în play-off-ul campionatului. În acest an se va mai disputa o singură etapă, duminică. Real va întâlni pe stadionul „Oltenia“, de la Işalniţa, pe Independenţa Baia Mare, iar Sporting va întâlni, în deplasare, CFR Timişoara.
Cele două formaţii s-au mai întâlnit până acum de trei ori, în sezonul trecut. CS Real s-a impus cu 5-1 în turul de campionat şi cu 5-2 în Cupa României, iar confruntarea din returul campionatului s-a încheiat nedecis, scor 1-1.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS