17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEuropa, (re)venim!

Europa, (re)venim!

La a treia participare în cupele europene, Energia Pandurii Târgu Jiu îşi propune să se califice în primăvara europeană după „dubla“ cu italienii de la Pallamano Intini Noci

Cap de serie, Energia Pandurii Târgu Jiu a avut parte de un adversar accesibil în turul III al Cupei Cupelor, debutanta Pallamano Intini Noci. Jocul tur are loc duminică, de la ora 20.00, la Noci, iar returul este programat pe 3 decembrie, la Târgu Jiu. Dacă, în trecut, Energia a fost eliminată încă din runda inaugurală, de Gumarny Zubri (Cehia) şi FC Porto Vitalis (Portugalia), ambele dispute contând pentru Cupa EHF, de această dată gorjenii cred că au şanse să meargă mai departe. Italienii au fost „vizionaţi“ de români, iar tehnicianul Liviu Andrieş crede că echipa sa e favorită la calificare. „Revenim în Europa. E a treia participare a noastră într-o cupă europeană. Sper ca anul acesta să fie cu succes şi să trecem un tur. Asta ne dorim cu toţii. Am vizionat echipa adversă. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche pentru că e un meci greu de cupe europene. Sunt două partide de calificare în care orice gol contează mult, aşa că trebuie să fim precauţi şi să pregătim bine meciurile. Au jucători cu experienţă care au jucat la echipe naţionale, au jucat prin campionate din Spania şi Franţa. Dar, ţinând cont de valoarea celor două campionate din care provin echipele, avem 55% şanse de calificare. Acum avem o experienţă în cupele europene. Sper să ne calificăm“, a declarat Andrieş. Energia Pandurii are în palmares o singură victorie în cupele europene, cu cehii, şi trei înfrângeri.
 
Motivaţi şi cu burta goală
 
Energia a plecat de ieri la Noci, via Bari, cu avionul, şi a deplasat 16 jucători şi tot atâţia oficiali. Reprezentanţii sponsorilor echipei gorjene s-au îngrămădit să facă deplasarea în Italia, dar salariile jucătorilor sunt restante de luni bune. „Din punct de vedere sportiv suntem motivaţi, ne dorim enorm să trecem de acest tur. Cred că şi italienii îşi doresc. Ei participă pentru prima dată în Europa, aşa că va fi o încărcătură mai mare pe umerii lor, iar asta ne va ajuta pe noi. Acum nu ne mai gândim la bani. Vrem să facem un joc bun şi să ne calificăm. Despre partea cu banii trebuie să vorbiţi cu preşedintele“, a răspuns Andrieş.
Gruparea din Târgu Jiu l-a legitimat în timp util pe pivotul Marius Mocanu, împrumutat de la HCM Constanţa, dar acesta nu s-a integrat încă în echipă. Nici nu avea cum pentru că a apucat să facă doar câteva antrenamente alături de colegi. „Sper să-l facem pe Mocanu să înţeleagă handbalul pe care îl jucăm. Nu cred că vom avea probleme multe în a-l adopta. Mergem la victorie. Şi la un gol, dar să batem. Calificarea se va juca la Târgu Jiu, dar ne-am dori să o tranşăm acolo. Mocanu a jucat la Cluj şi Constanţa. Se vede că are experienţă şi ştie, şi o să ne ajute“, susţine Andrieş.
 
Noci şi Târgu Jiu sunt înfrăţite
 
Oraşele de reşedinţă ale celor două echipe, Noci şi Târgu Jiu, sunt înfrăţite din anul 2008. Noci face parte din provincia Bari, din sudul Italiei, şi are o populaţie de 19.501 locuitori. Clubul sportiv din Noci a fost înfiinţat în 1978, sala în care această echipă joacă meciurile are o capacitate de 800 de locuri, toate pe scaune. Partida din Italia va fi arbitrată de o brigadă din Muntenegru, Miljan Vesovic şi Novica Mitrovic. Meciul tur de la Noci este transmis pe internet, pe site-ul oficial al clubului italian, www.pallmanonoci.it. Şi meciul retur va fi transmis în direct pe site-ul italienilor.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS