17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVaslui, teren interzis?

Vaslui, teren interzis?

FC Vaslui – Pandurii Târgu Jiu
Stadion „Municipal“, duminică, ora 16.00 (Digi Sport 1).
FC Vaslui: Cerniauskas – Milanov, Balaur, Farkaş, Hugo Luz – Pavlovic, Zmeu – Wesley, R. Costin, Sânmărtean – Temwanjera. Antrenor: Viorel Hizo.
Pandurii: Mingote – Ad. Rusu, Viera, Chiricheş, Cardoso – Voiculeţ, Pintilii, Nistor – Vranjes, Lemnaru, Brata. Antrenor: Petre Grigoraş.

Pandurii Târgu Jiu a plecat de fiecare dată învinsă de la Vaslui în precedentele şase sezoane de Liga 1.
Şi acum jocul se anunţă infernal pentru gorjeni.

Pentru a nu fi din nou „victimă sigură“, Petre Grigoraş i-a dus pe panduri în Moldova încă de miercuri. Ca să evite un drum obositor de zece ore cu autocarul, Grigoraş a pregătit jocul la Slănic Moldova. Gruparea lui Adrian Porumboiu şi Viorel Hizo are un ascendent moral asupra pandurilor după ce sezonul trecut le-a administrat două înfrângeri, 3-1, la Vaslui şi 1-0, la Severin. Vasluienii nu sunt, însă, de neînvins acasă, reuşind să câştige doar jumătate din jocurile disputate pe teren propriu în acest campionat. Nou-promovatele Petrolul şi Ceahlăul, precum şi Steaua au plecat cu punct(e) din fieful trupei lui Hizo. „Dulăul“ tratează vizita pandurilor cu o uşoară superioritate. „Este un joc ca oricare altul, de trei puncte şi pe care dorim să-l câştigăm. Cred că nu este vreun jucător care să spună că nu vrea să-l câştigăm. Sper să nu avem surprize, însă suntem pregătiţi pentru orice“, a declarat Hizo.
Singura temere a pandurilor este despre propriul joc. „Sperăm la un rezultat pozitiv. Vaslui nu are nevoie de prezentare, chiar dacă nu au obţinut rezultate favorabile acasă au reuşit meciuri bune. Au jucători care îşi confirmă salariile. Nu ne-a fost teamă de nimeni. Ne e teamă de noi. Dacă ne prezentăm la nivelul apropiat de valoarea noastră, atunci nu ne e frică de nimeni. Nici la Steaua nu câştigasem niciodată şi am reuşit să câştigăm. Sunt convins şi, după câte i-am văzut pe jucători au determinare, sunt concentraţi şi sunt sigur că duminică vor juca bine“, a spus Dinu.
 
Speranţe sunt
 
Dacă FC Vaslui nu-i poate folosi pe Papp şi Adailton, ambii suspendaţi, Pandurii nu poate conta pe Băcilă, Pleaşcă, accidentaţi, şi Stromajer, suspendat. „Adailton e un jucător exponenţial, dar au jucători care pot suplini absenţa lui“, a comentat Dinu. Şi cei de la Pandurii au soluţii pentru a-i înlocui pe cei absenţi. „Avem jucători de picior stâng în lot, Brata şi Cristea. Sunt convins că oricare va intra îşi va face treaba. În plus, ei trebuie să demonstreze că merită să facă parte din lotul echipei gorjene şi să demonstreze că atunci când intră ajută echipa“, a afirmat „secundul“ lui Grigoraş. Pandurii ştiu cum pot furniza o surpriză la Vaslui. „Trebuie să încercăm să ne impunem ritmul. Dacă tragem de un meci egal şi să-i prindem pe un contraatac este foarte greu. Trebuie să jucăm sus, să nu-i lăsăm să pună mingea jos, să paseze, au cea mai bună posesie din campionat. Dar şi noi avem o echipă cu jucători tehnici care în multe meciuri am avut posesie bună, avem jucători buni la recuperare. Sperăm la un rezultat pozitiv“, a declarat Marian Dinu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII