13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTecău visează la semifinale

Tecău visează la semifinale

Tenismanul român şi partenerul său de dublu, suedezul Robert Lindstedt, debutează luni la Turneul Campionilor de la Londra, când îi înfruntă pe indienii Mahesh Bhupathi şi Leander Paes

Calificaţi în premieră în proba de dublu a Turneului Campionilor de la Londra, acolo unde concurează cele mai bune opt perechi, tenismanul român Horia Tecău şi colegul său, suedezul Robert Lindstedt, se antrenează intens zilele acestea pe Arena O2, cu o capacitate de 23.000 de locuri. Cuplul româno-suedez va debuta la turneu luni, urmând să înfrunte în prima partidă din grupa A perechea Leander Paes/Mahesh Bhupathi (nr. 4 în clasamentul la dublu). Ceilalţi adversari din grupă sunt liderii mondiali, gemenii Bob şi Mike Bryan, şi perechea Jurgen Melzer/Philipp Petzschner, numărul şapte în ierarhia ATP. Perechile Jurgen Melzer/Philipp Petzschner şi Bob Bryan/Mike Bryan sunt cele în faţa cărora Horia şi Robert au pierdut trofeul la Wimbledon în 2010 şi 2011.
Horia ştie că are parte de o grupă grea, dar se gândeşte la calificarea în semifinale, care i-ar poziţiona pe el şi pe Robert Lindstedt în Top 10 la dublu la sfârşitul acestui an. „Nu există meciuri uşoare la acest nivel. Ca să câştigi, trebuie să-i învingi pe cei mai buni din lume. Totul este posibil, nici măcar fraţii Bryan nu sunt de neînvins. Cu atât mai mult să treci de liderii mondiali chiar la Turneul Campionilor ar reprezenta o experienţă care ne-ar da şi mai multă încredere. Îi cunosc foarte bine, pentru că i-am întâlnit de patru ori. Cu Melzer şi Petzschner am jucat o singură dată în această formulă, anul trecut, în finala de la Wimbledon, şi avem de luat o revanşă. Pe Paes şi Bhupathi nu i-am întâlnit niciodată într-un meci oficial, dar îi ştim foarte bine, pentru că ne-am antrenat de multe ori împreună. Trebuie să mergem măcar în semifinale la Londra pentru a încheia în Top 10“, a spus Horia Tecău, citat de Gsp.

Porumb şi Dron, înlocuitori pentru Pavel şi Spârlea

Ciprian Porumb este noul căpitan nejucător al echipei României de Cupa Davis, iar Sever Dron se va ocupa de echipa de Fed Cup, înlocuindu-i pe Andrei Pavel şi Irina Spârlea, a anunţat vineri preşedintele Federației Române de Tenis (FRT), Ruxandra Dragomir. „În urma şedinţei Comitetului Director al FRT de joi s-a decis ca Ciprian Porumb să fie noul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis, iar Sever Dron se va ocupa de echipa de Fed Cup. Ciprian Porumb, care este membru în Comitetul Director, s-a abţinut de la vot pentru că nu se putea vota singur, în timp ce Dron a fost ales în unanimitate de voturi“, a declarat Ruxandra Dragomir. Şefa FRT a afirmat că Ciprian Porumb este potrivit pentru această funcţie. „Ciprian Porumb merita această poziţie, a fost component al echipei de Cupa Davis şi are şi propriul club, pe care îl conduce foarte bine. El va fi disponibil pentru echipa de Cupa Davis, în care am investit foarte mult şi este omul cel mai potrivit pentru ca tenisul românesc să fie promovat mai mult, dar şi sprijinit. Orice jucător este dator să vină la solicitarea căpitanului. Un tenisman joacă pentru România şi nu pentru un om anume“, a adăugat Dragomir. În cazul lui Sever Dron a contat experienţa pe care o are, susţine preşedintele FRT. „E o persoană potrivită, cu foarte multă experienţă, a antrenat jucători de top şi experienţa sa va aduce un plus de valoare echipei, care este deja foarte solidă“, a completat Dragomir.
Comitetul Director al Federaţiei Române de Tenis hotărâse, pe 20 octombrie, că posturile de căpitan al echipei de Cupa Davis, deţinut de Andrei Pavel, şi cel de căpitan al echipei de Fed Cup, care a fost ocupat de Irina Spârlea, să devină vacante.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS