15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTrofeul Carpaţi, ultima repetiţie înainte de Mondiale

Trofeul Carpaţi, ultima repetiţie înainte de Mondiale

Naţionala de handbal feminin a României va disputa astăzi, mâine şi duminică, la Drobeta Turnu Severin, trei partide, cu Ungaria, Macedonia şi Serbia, la finalul cărora selecţionerul Radu Voina va stabili cele 18 jucătoare care vor reprezenta România la Campionatul Mondial din Brazilia

Echipa naţională de handbal feminin a României participă în acest sfârşit de săptămână la tradiţionala competiţie Trofeul Carpaţi (ediţia a 44-a), care va fi găzduită, pentru al doilea an consecutiv, de Sala Polivalentă din Drobeta Turnu Severin. Elevele lui Radu Voina vor avea parte de adversare destul de puternice, Ungaria, Macedonia şi Serbia. „Prin numele echipelor din acest an, competiţia se anunţă puternică. Nu ştiu sigur dacă Ungaria va veni cu echipa de bază după ce a ratat surprinzător calificarea la Campionatul Mondial din Brazilia. Este un lucru rar întâlnit în istorie, dar Ungaria rămâne o forţă a handbalului. Şi Serbia are echipă puternică, iar Macedonia încearcă să ajungă în prima grupă valorică. Sper ca toate cele trei reprezentative să vină la Severin cu cele mai bune jucătoare, pentru că se vrea o reconstrucţie după ce nu s-au calificat la Mondiale“, a spus selecţionerul Radu Voina, citat de Prosport.
Formaţia tricoloră a ajuns la malul Dunării încă de la începutul săptămânii, iar astăzi sunt programate primele două meciuri ale turneului: Serbia – Macedonia (ora 16.45) şi România – Ungaria (ora 19.00, în direct la DigiSport 3).
Mâine au loc partidele: România – Macedonia (ora 16.00, în direct la DigiSport 3) şi Ungaria  – Serbia (18.15), iar duminică sunt programate ultimele două jocuri: Macedonia – Ungaria (10.45) şi România – Serbia (13.00, în direct la DigiSport 2). Ediţia de anul trecut a fost câştigată de România, care a înfruntat Ucraina, Polonia şi Macedonia.
 
Teama de accidentări
 
Pentru România, Trofeul Carpaţi reprezintă un ultim test de pregătire înaintea Campionatului Mondial din Brazilia, programat în perioada 2 – 18 decembrie. Pentru competiţia de la Severin, Radu Voina are la dispoziţie 20 de jucătoare, dintre care va hotărî care sunt cele 18 pentru Campionatul Mondial (dintre care 2 vor rămâne rezervă).
Referitor la turneul care va debuta astăzi, Radu Voina speră că nici una dintre elevele sale nu se va accidenta: „Vor fi trei meciuri de pregătire şi atât. Nu vom forţa. Mie mi-e tare frică de accidentări pentru că deja am pierdut câteva jucătoare de bază. Sper să fie totul bine. Consider că avem până în prezent suficiente meciuri cu miză. Fetele de la Oltchim, cel puţin, nu duc lipsă de meciuri tari. Atât vreau: să terminăm cu bine şi acest turneu, să nu avem parte de accidentări şi să mergem în Brazilia în efectiv complet“. Acesta speră ca publicul severinean să vină în număr cât mai mare la meciuri şi a promis că spectatorii vor avea parte de partide de calitate.
Pentru Trofeul Carpaţi, Radu Voina şi Luminiţa Huţupan se vor baza pe jucătoarele: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu (portari), Valentina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Florina Chintoan, Carmen Cartaş, Carmen Amariei, Adina Fiera, Eliza Buceschi, Cristina Zamfir, Mihaela Tivadar, Aurelia Brădeanu, Amelia Busuioceanu, Cristina Vărzaru, Adriana Nechita, Ramona Farcău, Daniela Băbeanu şi Oana Chirilă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU