21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIordache, aur european

Iordache, aur european

Karateka de la LPS „Petrache Trişcu“ din Craiova a obţinut titlul de campion european, la  cadeţi, în cadrul competiţiei desfăşurate la Istanbul. Şi karatiştii de la CS Universitatea s-au întors acasă cu cinci medalii (două de argint şi trei de bronz).

România a avut o delegaţie numeroasă, 90 de sportivi, la Campionatul European de karate shotokan, desfăşurat în Turcia, la Istanbul. Cinci dintre participanţi au fost din Craiova, elevi ai antrenorului Geri Mitroi, cu toţii revenind acasă cu medalii. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de cel mai mic dintre sportivi, Gabriel Iordache, legitimat la Liceul cu Program Sportiv „Petrache Trişcu“. Acesta a obţinut medalia de aur, la cadeţi, la Shobu Ippon, categoria 57 de kilograme, iar ieri a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre performanţa sa. „A fost destul de dificil comparativ cu concursurile din ţară, dar mă bucur că am câştigat. Adversarii au fost mai valoroşi, iar fiecare ţară a avut un lot numeros. Atuurile mele consider că au fost modul de gândire când lupt şi faptul că aplic mai multe procedee în funcţie de adversar“, a spus Gabriel, care este elev în clasa
a VIII-a la Şcoala Generală nr. 36 „Gheorghe Bibescu“ din Craiova. La categoria sa au concurat 16 sportivi, craioveanul a avut patru meciuri, iar în finală a învins un azer.
Antrenorul Geri Mitroi a declarat că se aştepta ca Gabriel Iordache să urce pe podium la Istanbul: „Am ştiut că va obţine o medalie, dar nu ştiam de care, având în vedere că era la primul său concurs internaţional. Avea o pregătire fizică excelentă pentru că am făcut orice să fie în formă maximă la concurs“.
Prezent la întâlnirea cu mass-media, Dănuţ Anghel, directorul LPS „Petrache Trişcu“, a spus că este fericit, că, după ce spadasinele au ieşit campioane mondiale pe echipe la Catania, alt sportiv care îşi leagă numele de liceul craiovean a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la o competiţie internaţională de anvergură. „După isprava fetelor de la scrimă, care au obţinut aurul mondial la echipe, Liceul cu Program Sportiv are încă un campion, de această dată european, la karate. Rezultatul nu ne surprinde. Performanţele anterioare ale secţiei de karate ne dădeau speranţe la medalii internaţionale, având în vedere că de la o competiţie internă elevii lui Geri Mitroi vin cu 30-40 de medalii. Geri este un antrenor admirabil, tenace, care la rândul său a fost campion mondial“, a spus Anghel.
 
Adnana Popa, trei medalii la seniori
 
În afară de aurul obţinut de Gabriel Iordache, alţi patru karateka craioveni, dar de la CS Universitatea, s-au întors acasă cu medalii, cinci la număr, dintre care două de argint şi trei de bronz. La primul său concurs internaţional la seniori, Adnana Popa a urcat de trei ori pe podium, după cum urmează: locul doi la kata echipe, locul trei la kumite, Shobu Ippon, categoria 55 de kilograme şi tot locul trei la WKF kumite. Alte două medalii, una de argint şi una de bronz, a obţinut echipa de juniori formată din craiovenii Ionuţ Mitrică, Alexandru Ghilă şi Marius Florescu, la kata echipe, respectiv kumite echipe.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU