10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportExpediţie în Moldova

Expediţie în Moldova

Pandurii pleacă astăzi într-un minicantonament de trei zile la Slănic Moldova, unde pregătesc jocul cu SC Vaslui

Gorjenii deplasează 18 jucători în Moldova: Mingote, Lazar, Adrian Rusu, Viera, Cardoso, Rada, Al. Vlad, Nistor, Unguru, Brata, Voiculeţ, Avramescu, Bucur, Grigoraş Jr., Cristea, Maxim, Lemnaru şi Vranjes, urmând să se alăture lotului şi cei doi internaţionali, Chiricheş şi Pintilii. Ministagiul are loc la Slănic Moldova, iar antrenamentele se vor desfăşura la Târgu Ocna. „Săptămâna trecută, a fost de reechilibrare, iar plecarea în minicantonamentul de la Slănic Moldova ar trebui să producă un reviriment. Menirea cantonamentului este să echilibrăm echipa din toate punctele de vedere şi să fim aproape de Vaslui. E deplasarea cea mai lungă şi nu vreau să facem vreo zece ore pe drum. Dacă ne duceam în situaţia asta, eram victime sigure, aşa mai avem o şansă“, a explicat necesitatea stagiului antrenorul Petre Grigoraş.

Pleaşcă, la „cuţit“
 
Al doilea examen RMN efectuat de Marian Pleaşcă la Târgu Jiu a confirmat diagnosticul iniţial, ruptură a ligamentului încrucişat anterior, iar astăzi fotbalistul pandurilor va fi operat la Bucureşti. Medicul echipei Pandurii, Ion Şerban, crede că Pleaşcă ar putea reveni în minimum patru luni, recuperarea fiind foarte importantă în această situaţie. Pandurii a pierdut patru jucători faţă de startul sezonului, Grecu, transferat la „U“ Cluj, Băcilă, Pleaşcă, accidentaţi, şi Stromajer, suspendat. „Acum căutăm alte soluţii în lot, putem să jucăm cu Rusu ca fundaş dreapta şi mai sunt şi alte opţiuni. Dar avem probleme mari pe benzile laterale, acolo unde i-am pierdut pe Pleaşcă, Băcilă, Grecu, şi acum şi pe Stromajer, care ne va lipsi două etape“, a afirmat Grigoraş.
Cosmin Băcilă, cel care a suferit o fractură de tibie şi peroneu cu Steaua, va începe recuperarea pe 15 decembrie, la o clinică din Roma. „Băcilă trebuie să mai aştepte pentru că osul nu s-a sudat perfect, apoi va pleca în Italia pentru recuperare. Nu va putea începe până în decembrie recuperarea. Pe 15 decembrie trebuie să înceapă programul“, a mai declarat tehnicianul pandurilor.
 
„Începem să redevenim echipa din trecut“

Petre Grigoraş trebuie să găsească alte soluţii pentru atacul în criză al gorjenilor. În lipsa lui Stromajer, suspendat, tehnicianul este obligat să reformeze tridentul ofensiv, cu speranţa că elevii săi vor regăsi plăcerea golului. „În cinci meciuri nu am dat decât două goluri şi, chiar dacă nu am primit, începem să redevenim echipa din trecut, care înscrie foarte puţin şi primeşte foarte puţin. Nu îmi place. Trebuie să recunoaştem că jucătorii din atac nu au dat prea multă satisfacţie în ultimele meciuri. E un lucru real, nu trebuie să-l ascund, le-am spus-o şi lor. O să încercăm şi alte soluţii. Mai sunt patru etape până la sfârşit, important e să nu ne demoralizăm total, pentru că după un început foarte bun o înfrângere cum a fost cea cu Oţelul te poate duce în jos“, a spus Grigoraş.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS