12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportTricolorii au dezamăgit în Belgia

Tricolorii au dezamăgit în Belgia

Amical
Belgia – România 2-1

Stadion „Maurice Dufrasne“ (Liege), spectatori: 20.000.
Au marcat: Buyten ‘11, Cociş ‘43-autogol / Daniel Niculae ‘65.
Belgia: Gillet – Vanden Borre, Kompany, Van Buyten, Vertonghen – Defour (‘79, Nainggolan), Fellaini – Chadli (‘66, Vossen), Witsel, Mertens (‘79, De Bruyne) – Mirallas (‘66, Dembele). Antrenor: Georges Leekens.
România: Tătăruşanu – Luchin (‘77, Pleaşcă; ‘85, V. Găman), Chiricheş (‘70, Papp), D. Goian, Raţ – Lazăr (‘46, Mazilu), Pintilii – Varga (‘46, Torje), Cociş, B. Stancu (‘46, Tănase) – D. Niculae. Antrenor: Victor Piţurcă.
Cartonaşe galbene: Defour ‘76, Vossen ‘90 / Pintilii ‘70, Raţ ‘81.
A arbitrat: Said Enjimi (Franţa).

Echipa naţională a României a pierdut cu scorul de 2-1 meciul amical susţinut la Liege, cu selecţionata Belgiei, evoluţia tricolorilor fiind modestă. Gazdele au deschis scorul printr-o lovitură de cap a fundaşului central Daniel Van Buyten, de la marginea careului mic, după o centrare din corner a lui Mertens (‘11). Scorul a fost majorat după un autogol al lui Răzvan Cociş, care a deviat în propria poartă o centrare a lui Vanden Borre (‘43). România a revenit pe tabela de marcaj prin golul lui Daniel Niculae (foto), care a înscris după o acţiune a lui Torje şi o pasă decisivă a lui Mazilu. Tricolorii au fost la un pas şi de golul doi, dar căpitanul Răzvan Raţ a ratat lovitura de pedeapsă obţinută de Torje (‘87).
Din nefericire, fundaşul oltenilor de la Pandurii Târgu Jiu, Marian Pleaşcă, debutant la naţionala României, a suferit o ruptură la ligamentele încrucişate ale genunchiului stâng şi va rata tot sezonul 2011/2012. „Nu sunt supărat, chiar dacă am avut un start slab de partidă şi am luat primul gol din fază fixă, adică exact ce crezusem că am pregătit foarte bine. Ne-am revenit după pauză, am schimbat sistemul şi am jucat cu două vârfuri. Ar fi fost mai echitabil un 2-2 dacă mă gândesc la ocazia din final a lui Niculae şi la penaltiul ratat de Raţ. Stabiliserăm să execute jucătorul care se simte cel mai stăpân pe sine în momentul respectiv. Torje nu putea executa, fiindcă el a scos penaltiul, Niculae resimţea o lovitură, aşa că Raţ şi-a asumat responsabilitatea. Dar putea rata oricine. Nu pot reproşa nimic“, a declarat Piţurcă după meci.
 
Se anunţă multe schimbări cu Grecia

Fără Pleaşcă şi Daniel Niculae, ultimul fiind învoit pentru a participa la botezul fetiţei sale, tricolorii se pregătesc pentru cel de-al doilea test al lunii noiembrie, cu Grecia. Amicalul, programat mâine, de la ora 21.30 (TVR 1), la Altach (Austria), se anunţă extrem de interesant, mai ales că Victor Piţurcă pare decis să schimbe atât partitura, cât şi formula de bază a echipei. În partida cu Belgia a folosit formula 4-2-3-1, iar presa centrală a observat la ultimele antrenamente ale naţionalei României că selecţionerul a mizat pe un 4-4-2, format din Bălgrădean – Luchin, Papp, Găman, Ştefan Radu – Torje, Lazăr, Nicolae Grigore, Chipciu  – Stancu, Mazilu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII