13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSeals vrea să bată iar pe Dinamo

Seals vrea să bată iar pe Dinamo

Baschetbaliştii craioveni înfruntă duminică, pe teren propriu, de la ora 18.00, rivala Dinamo Bucureşti. LeVar Seals a mai învins o dată pe Dinamo în acest sezon, când juca la CSS Giurgiu, şi vrea să repete figura.

Echipa masculină de baschet SCM-U Craiova primeşte duminică, de la ora 18.00, vizita formaţiei Dinamo Bucureşti, în cadrul etapei a opta din campionat. Partida este specială pentru fanii craioveni. Pe de-o parte, Dinamo este clubul rival al oltenilor, iar din punct de vedere baschetbalistic, jucătorii craioveni au reuşit acum doi ani să trimită „câinii“ în Divizia B, de acolo de unde au promovat în vară. 
LeVar Seals, singurul jucător american din lotul SCM-U, a mai întâlnit de trei ori în acest sezon formaţia Dinamo, când evolua la CSS Giugiu. Dacă în cele două dispute din Cupă, bucureştenii au reuşit să se impună, duelul din campionat, desfăşurat la Giurgiu, pe 8 octombrie, a fost câştigat de gazde, după prelungiri, scor 91-86. După acea partidă a avut loc tragedia în care Chauncey Hardy şi-a pierdut viaţa, eveniment în urma căruia Seals a decis să părăsească clubul din Giurgiu şi a ales Craiova.
Vorbind despre partida de duminică cu Dinamo, LeVar speră că şi de data aceasta va reuşi să îi învingă pe „câini“. „Dinamo este o echipă atletică. Dacă ne concentrăm în apărare şi la recuperare ne vom impune. Sunt pregătit să joc, le cer fanilor să aibă încredere în noi şi le promit că vom face tot posibilul să-i mulţumim. Referitor la rivalitatea cu Dinamo, nu ştiu prea multe. În România ştiu că meciurile în care evoluează echipe din zone apropiate geografic se numesc derbiuri“, a spus fundaşul de 29 de ani.
Acesta a adăugat că să marcheze multe puncte
într-un meci nu este principala sa preocupare şi că important este ca echipa sa să câştige: „În România se pune accent pe cine marchează cele mai multe puncte. Toate cluburile vor jucători care să dea 20 de puncte pe meci. Dar există jucători care nu marchează deloc şi ajută echipa mai mult decât unii care înscriu 15-20 de puncte. Sunt multe aspecte într-o partidă care aduc victoria. Trebuie să joci în apărare, să faci recuperări, alte lucruri. În Europa, spre deosebire de NBA, baschetul este mai mult un joc de echipă, nu individual“. 
 
Petrişor şi Ross, incerţi
 
Antrenorul principal al SCM-U Craiova, Andelko Mandic, se confruntă cu probleme de lot înainte de confruntarea cu Dinamo, Steve Ross şi Cătălin Petrişor având probleme medicale. „Petrişor a făcut entorsă cu două zile înainte de ultimul meci al nostru, cu BC Mureş Târgu Mureş, iar Ross s-a accidentat la inghinali în aceeaşi partidă. Nu pot spune ce şanse au să joace. Vor sta pe bancă, dar nu ştiu cât de mult pot ajuta echipa“, a spus ieri tehnicianul oltenilor.

Fetele au pierdut

Echipa feminină de baschet SCM-U Craiova a suferit miercuri al doilea eşec consecutiv. Elevele lui Liviu şi Daniela Manea au fost depăşite, în deplasare, de BC Teleorman Alexandria, scor 71-62 (20-19, 22-13, 16-23, 13-7), partida contând pentru etapa a opta din Divizia A.
Pentru formaţia olteană au evoluat: Grrer (7 puncte), Mikic (8p), Simionca, Bartee (16p), Hoskins (28p). Au mai jucat: A. Ştefan şi A. Gligă (3p). În etapa următoare, Janina Simionca şi colegele sale vor juca pe teren propriu, duminică, de la ora 20.00, cu Universitatea CSM Oradea.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS