10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎnchideţi-le gura belgienilor

Închideţi-le gura belgienilor

Amicalul Belgia – România este tratat cu superficialitate de gazde, în timp ce presa ne-a luat peste picior

În tentativa de a clădi o nouă echipă, selecţionerul României, Victor Piţurcă, a decis să apeleze la jucători tineri, mai puţin cunoscuţi în Europa, în partida amicală de astăzi, programată de la ora 21.45 (Antena 1), pe stadionul „Maurice Dufresne“, contra Belgiei. Dacă „Piţi“ şi ai lui au fost tăcuţi în zilele premergătoare confruntării, din tabăra adversă au venit destule răutăţi şi prea puţine lucruri bune.
Selecţionerul Belgiei, Georges Leekens, ne-a tratat de sus, declarând pentru publicaţia Het Nieuwsblad că, atunci când vorbeşte de România, se gândeşte la jucători precum Gheorghe Hagi, Dorinel Munteanu sau Alin Stoica (13 selecţii), nu la anonimii de astăzi. „Când vorbim de România, în mod normal ne gândim la nume ca Hagi, Munteanu sau Stoica. Echipa împotriva căreia jucăm vineri are puţine nume mari“, a spus Leekens, care are în lot jucători tineri, foarte bine cotaţi, cum ar fi Hazard (20 de milioane de euro), Fellaini (19), Lukaku (15), Witsel (18), Defour (11), de Bruyne (7), Courtois (6), Vossen (5).
Mai mult respect am primit din partea jucătorilor belgieni, fundaşul Thomas Vermaelen (Arsenal Londra) declarând că pentru naţionala sa meciul amical cu reprezentativa României este un test important. „Meciul cu România este un test bun. Echipa României este un adversar important, cu jucători buni. Sper să facem jocuri excelente de pregătire, dătătoare de speranţe pentru campania de calificare la Cupa Mondială. Vrem să folosim aceste meciuri amicale pentru a creşte şi a ne perfecţiona“, a spus Vermaelen pentru Het Laatste Nieuws.
 
„România a ajuns
acum în cădere liberă“

 
Superioritatea afişată de Georges Leekens a fost nimic în comparaţie cu replica presei belgiene, care a scos în evidenţă toate „bubele“ fotbalului românesc. „Sfertfinalistă la mondialul din 1994, cu staruri precum Hagi în teren, România a ajuns acum în cădere liberă. A prins în ultima vreme un singur turneu final, Euro 2008, unde a terminat grupa sub Italia şi Olanda“, a notat cotidianul Het Nieuwsblad, completat de alte publicaţii mai mici: „Nici rezultatele recente nu sunt prea bune, România a terminat ultima grupa de calificare sub Franţa şi Bosnia, iar ultimele trei meciuri au fost dezamăgitoare. În echipa chemată de Piţurcă nu există vedete: Mutu, prins consumând cocaină în trecut, nu e în lot“.
Mutu a fost în centrul atenţiei şi pentru cotidianul La Derniere Heure, care a publicat un articol cu titlul „Mutu: o viaţă între geniu şi nebunie“: „Copilul teribil al fotbalului românesc a revenit pe drumul cel bun. Mutu nu a avut cariera pe care talentul său i-ar fi permis s-o aibă. De la începutul carierei, Mutu a mers pe un fir de aţă care separă geniul de nebunie“.
Adrian Mutu are 72 de meciuri la echipa naţională, pentru care a înscris 34 de goluri, cu unul mai puţin decât Gheorghe Hagi, recordmanul primei reprezentative.
Revenind în „iarbă“, naţionala Belgiei ar putea avea următorul „unsprezece“: Gillet – Vanden Borre, Van Byuten, Kompany, Vertonghen – Defour, Fellaini, Chadli, Mertens – Witsle, Mirallas.
De partea cealaltă, Victor Piţurcă pare decis să înceapă cu următoarea formulă: Lung Jr. – Luchin, Ştefan Radu, Dorin Goian, Raţ – Torje, Pintilii, Costin Lazăr, Tănase – Cocis, Bogdan Stancu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII