10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVictoria, obligatorie pentru o vacanţă mai liniştită

Victoria, obligatorie pentru o vacanţă mai liniştită

Handbalistele de la SCM Craiova nu au nici un punct după şapte etape disputate în Liga Naţională și vor să câştige ultimul meci programat în acest an, cu echipa Corona Braşov, antrenată de Mariana Târcă

Echipa feminină de handbal SCM Craiova a avut un debut de sezon dezastruos din punct de vedere al rezultatelor obţinute. După şapte etape disputate în acest campionat din Liga Naţională, elevele lui Bogdan Burcea se află pe ultimul loc în clasament, fără nici un punct, o situaţie deloc îmbucurătoare, ţinând cont că anul acesta vor retrograda patru echipe, nu două, cum s-a întâmplat în sezonul trecut. Oltencele au fost depăşite, pe rând, de Dunărea Brăila, scor 31-23 (deplasare), Oltchim Râmnicu Vâlcea 33-23 (acasă), HCM Baia Mare 22-17 (deplasare), Universitatea Jolidon Cluj 28-24 (acasă), CSM Cetate Devatrans 23-22 (deplasare), CSM Bucureşti 23-22 (acasă), CSM Ploieşti 26-24 (deplasare). În ultima etapă programată în 2011, SCM Craiova va juca sâmbătă pe teren propriu, la Filiaşi, în compania formaţiei Corona Braşov (locul 10, 4p), antrenată de Mariana Târcă. Apoi, campionatul se va întrerupe pentru a permite naţionalei României să pregătească participarea la Campionatul Mondial din Brazilia (2-18 decembrie).
 
Stoian: Echipa
nu a jucat rău

 
Vorbind despre situaţia echipei craiovene de handbal feminin, directorul clubului, Nicu Stoian, a spus ieri că dincolo de rezultatele înregistrate, unele negative, echipa a avut evoluţii încurajatoare şi a arătat că are potenţial: „Avem o echipă cu o medie scăzută de vârstă, cu multe jucătoare fără experienţă prea mare la nivelul Ligii Naţionale. Din punct de vedere al rezultatelor, nu suntem mulţumiţi, dar evoluţiile au fost încurajatoare. Am avut trei meciuri acasă, cu echipele clasate pe podium anul trecut, Oltchim, Cluj şi CSM Bucureşti. Cu Jolidon Cluj, fetele au făcut un meci bun, iar CSM Bucureşti ne-a învins cu câteva secunde înainte de final. Nici în deplasare nu au jucat rău, cu excepţia partidei de la Baia Mare. La Deva am pierdut la un gol diferenţă, iar la Ploieşti la două. Nu au ştiut să gestioneze cum trebuie finalurile de meci“.
Stoian nu se teme că echipa va retrogada: „Au trecut doar şapte etape, mai avem o partidă anul acesta cu Braşov, pe care sper să o câştigăm pentru o iarnă liniştită, apoi vom mai aduce două jucătoare în pauza competiţională care să acopere anumite goluri“.
Nici jucătoarele nu disperă după seria „neagră“ de şapte insuccese şi speră să „spargă gheaţa“ sâmbătă printr-o victorie în faţa Coronei Braşov. „Nu ne permitem să stăm să ne plângem de milă că am pierdut unele meciuri la limită. Trebuie să batem Braşov, iar de la reluarea campionatului să ne mobilizăm mai bine pe finalul de meci. Într-adevăr, nu este deloc plăcut să pierzi trei partide la limită“, a spus una dintre componentele lotului.
 
Trei fete la naţionala de tineret
 
Dacă la naţionala mare a României Alexandra Gogoriţă nu a mai intrat în vederile selecţionerului Radu Voina, la echipa de tineret, SCM Craiova are trei handbaliste convocate: Ana Apipie, Andreea Ianaşi şi Cristina Florica. Naţionala de tineret, antrenată de Dumitru Muşi şi Costică Buceschi, se va reuni pe 14 noiembrie, apoi lotul de tineret se va pregăti centralizat până pe 22 noiembrie, după care se va deplasa la un turneu de pregătire în Polonia (23-27 noiembrie) cu participarea ţării gazdă, a Ungariei, a Danemarcei şi a Norvegiei. 
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII