24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAlin Stoica regretă că a jucat pentru România

Alin Stoica regretă că a jucat pentru România

Fostul jucător al echipei Anderlecht Bruxelles, Alin Stoica (foto), a declarat într-un interviu acordat publicaţiei La Derniere Heure că a făcut o eroare în momentul în care a ales să evolueze pentru naţionala României şi nu pentru cea a Belgiei, precizând că se simte mai mult belgian decât român. Atacantul a jucat de 13 ori sub tricolor şi a precizat că are cetăţenia belgiană din 2001 şi că poate ar fi fost mai bine pentru cariera sa să îmbrace tricoul naţionalei Belgiei. „Am obţinut dublă naţionalitate în 2001. La acea vreme, încă nu jucasem pentru echipa României şi aş fi putut alege reprezentativa Belgiei. Câteva luni mai târziu, am optat pentru România, dar acum regret. Mă simt mai mult belgian şi sunt sigur că ar fi fost mai bine pentru cariera mea dacă jucam pentru Belgia. Păcat…“, a spus jucătorul, citat de Mediafax.
Alin Stoica, fotbalistul „cel mai belgian dintre români“, aşa cum l-a numit cotidianul La Derniere Heure, a adăugat că în Belgia a fost mereu respectat: „Am fost mereu respectat în Belgia, aici am crescut şi am devenit bărbat, lucruri care nu se uită“.
 
„Fotbalul belgian e mult mai bine organizat“
 
Fostul jucător al formațiilor Anderlecht, Gent și Mouscron a mai declarat că partida amicală dintre Belgia şi România, care va avea loc mâine, la Liege, va fi câştigată de reprezentativa ţării gazdă. „E clar mai puternică decât România, dispune de multe talente, de jucători care evolează la cluburi mari. Trebuie însă răbdare. Şi noi am avut jucători mari la naţională, precum Hagi, Gică Popescu, Ilie Dumitrescu, care evoluau la cluburi mari. Acum nu prea mai sunt români la marile echipe, în afara lui Chivu, care însă s-a retras de la naţională. Selecţionerul Victor Piţurcă vrea să găsească însă cea mai bună formulă, dar nu poate face miracole. Sunt multe probleme în fotbalul românesc, cel belgian e mult mai bine organizat“, a spus Stoica.
Acesta a adăugat că va începe cursurile de antrenor la anul: „Vreau să încep ca antrenor de la o echipă mică şi sper ca într-o bună zi să ajung să o antrenez pe Anderlecht, acesta este visul meu. Cel mai bun antrenor pe care l-am avut este Georges Leekens, actualul selecţioner al Belgiei“.
Partida amicală Belgia – România va avea loc mâine, de la ora 21.45, pe stadionul „Maurice Dufresne“ din Liege.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII