13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, din nou fără replică

Energia, din nou fără replică

Energia Rovinari – CSU Ploieşti 61-76 (17-22, 13-16, 12-14, 19-24)
Sala Sporturilor Târgu Jiu, spectatori: 750.
Energia: Gliga, Kabengele (12), Bratoloveanu, Deconescu, Darby (16), Oluic (4), Fields (14), Giles (11), Nikolic, Guțoaia (4), Alionescu. Antrenor: Slobodan Nikolic.
CSU Ploiești: Dzambic (4), Szijarto (9), Dogaru, Burlacu (10), Albijanic (13), Negoițescu, Movileanu, Nuna, Jones (20), Dumitrescu, Căpușan (12), Vlahovic (8). Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Arbitri: Doru Vinasi, Laszlo Bukuresti, Alin Roșu.

Fără doi titulari, Viorel Mocanu şi David Steffel, în continuare indisponibili, Energia Rovinari a fost victimă sigură în faţa vicecampioanei CSU Asesoft Ploieşti, scor 61-76

Chiar dacă realizările au fost puţine, nu a lipsit atitudinea din jocul baschetbaliştilor gorjeni, care s-au bătut până la capăt cu mult mai titrata şi valoroasa adversară. Stefan Nikolic a fost „trompeta“ meciului, terminând cu zero puncte în 26 de minute. Nici Gliga (8’53’’) şi nici Alionescu (12’44’’), ultimul titular, nu au găsit plasa coşului. Energia a avut un start bun, 7-4 (7’25’’), dar ploieştenii au pus lucrurile la punct rapid, distanţându-se la zece puncte, 8-18, cu trei minute înainte de finalul primului sfert. În permanentă cursă de urmărire, gorjenii s-au apropiat la un singur punct în sfertul trei, 38-39, însă oaspeţii au găsit răspuns şi nu au cedat nici un moment controlul jocului. Trupa lui Nikolic a resimţit din plin lipsa omului sub panou în ultimul sfert în care CSU Asesoft s-a distanţat şi la 20 de puncte, 51-71.
La primul joc la Târgu Jiu de la revenirea sa, Louis Darby, 16 puncte, 10 recuperări, a fost cel mai bun jucător al gazdelor.
Energia a pierdut pentru a treia oară în acest sezon cu CSU Asesoft, două dispute contând pentru Cupa României. Cu două succese în şase etape, Energia Rovinari ocupă locul 11 în Divizia A.

Seară proastă
în ofensivă

Oficialii gorjeni au recunoscut superioritatea vicecampioanei, în special sub panou, unde Burlacu şi Albijanic s-au impus fără probleme. „Am fost inferiori şi ca valoare, şi ca jucători sub panou, aici s-a făcut diferența. Era normal să se întâmple aşa, în condiţiile în care noi am avut doi jucători din primul cinci indisponibili. Sperăm în recuperări cât mai rapide, mă gândesc ca măcar unul, David Steffel, să joace împotriva Timişoarei şi amândoi în meciul de acasă cu CSM Bucureşti. Echipa a jucat mult mai bine faţă de meciurile anterioare, ne-am apărat mai bine“, a declarat preşedintele secţiei de baschet a Energiei, Dan Cumpănaşu. Slobodan Nikolic a fost confirmat o dată în plus pe banca Energiei, în ciuda parcursului slab al grupării gorjene. Tehnicianul sârb crede că jocul s-a pierdut în ofensivă. „Am avut o seară foarte proastă în ofensivă cu toate că am început bine sfertul trei, la 38-39 echipa a încetat să mai joace şi nu înţeleg de ce. Se pare că această echipă are o misiune în acest sezon de a depăşi un record negativ după altul. În ultimele 20 de minute am avut o singură aruncare de la libere transformată. Stefan a avut o zi proastă, chiar dacă a avut șapte pase decisive. Dacă n-ar fi revenit Darby, am fi pierdut acest meci la 30-40 de puncte“, a declarat Nikolic.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS