5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPucă, încântat de Bonjasky

Pucă, încântat de Bonjasky

Antrenorul de la Power Gym Craiova, prezent la gala de la Timişoara în calitate de arbitru judecător, s-a arătat încântat de Remy Bonjasky, triplu campion mondial al circuitelor K1

Romanian Fight Chalenge, gala de Local Kombat desfăşurată weekendul trecut la Timişoara, l-a avut ca oaspete de onoare pe luptătorul olandez Remy Bonjasky, triplul campion mondial de K1 acceptând invitaţia românilor pentru un onorariu de câteva zeci de mii de euro.
Unul dintre cei mai titraţi campioni din istoria K1 nu a venit în Banat să împartă pumni în ring şi nici măcar una dintre ucigătoarele sale lovituri de picior, ci a stat în colţul ringului, în calitate de antrenor. Remy are propriul său club în Olanda şi a venit în România cu doi dintre elevii săi. Unul dintre ei, Dwight Harckinsoon, un colos de 110 kilograme, a urcat în ring, dar a fost învins de un croat, Igor Mihaljevic.
„The Flying Gentleman“, cum e supranumit Bonjasky, s-a arătat puţin dezamăgit de evoluţia elevului său din acest meci. „Sunt mulţumit de primele două reprize ale lui Dwight, dar în ultima i-a permis unele lovituri facile adversarului şi asta l-a costat. Adversarul a fost unul de calibru, care a ştiut să speculeze momentele bune pe care le-a avut“, a spus fostul campion K1, Remy Bonjasky.
La evenimentul de excepţie organizat de Claudiu Scarlet (promotor) şi Alin Fălcuşan (preşedintele clubului Knockdown Timişoara) în Sala „Constantin Jude“ din Timişoara a fost prezent şi un craiovean, antrenorul Ionuţ Pucă, de la Power Gym, în calitate de arbitru judecător. Acesta s-a arătat încântat de întâlnirea cu Bonjasky: „Invitat special al evenimentului, Remy s-a ridicat la înălţimea rezultatelor sale, de trei ori campion mondial K1. Începând de la conferinţa de presă, apoi la apariţia sa în sală, în aplauzele unui public numeros, dar şi în colţul ringului elevului său,
Harckinsoon, Bonjasky a impresionat prin modestia de care a dat dovadă. A vorbit cu toată lumea, s-a fotografiat şi a dat autografe cu zâmbetul pe buze. Nu avea aere de vedetă. Am purtat şi eu discuţii cu el despre clubul pe care îl are în Olanda. Aşa cum spunea şi în interviurile acordate, îi este mai greu ca antrenor decât ca luptător“.

Boboc trebuia să lupte la MMA

Ionuţ Pucă ar fi trebuit să fie însoţit la Timişoara de un elev al său, Florin Boboc, care avea programat un meci de MMA în compania unui sportiv din Hunedoara, Răzvan Sălăjan, dar craioveanul a fost nevoit să renunţe la luptă din cauza unei accidentări.
La gala de la Timişoara, sportivii români s-au comportat ireproşabil, adjudecându-şi majoritatea victoriilor, împotriva sportivilor străini. Organizatorii au programat zece partide, între luptători din România, Serbia, Croaţia, Ucraina şi Olanda.
De remarcat în Fight Card Alin Boroghină, care a reuşit să-şi facă KO adversarul în prima repriză, Gabriel Flutur, Răzvan Ghiţă, iar în Super Fight, în cel mai aşteptat meci al serii, Adrian Mitu, revenit după o fractură la antebraţ, l-a învins pe croatul Ivan Posevac, prin KO în repriza a treia.
 
Campionatul Naţional e în Bănie, pe 27 noiembrie

În ceea ce priveşte clubul Power Gym Craiova, sportivii se pregătesc pentru finalele Campionatului Naţional de Thay Kickboxing, care vor avea loc pe 27 noiembrie, chiar în Bănie, la Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, iar doi dintre juniorii clubului, Pedro Pătra şi Cătălin Oprea, se antrenează intens pentru participarea la Campionatul European din luna decembrie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS