22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportOţelul, misiune imposibilă cu Manchester United

Oţelul, misiune imposibilă cu Manchester United

Campioana României la fotbal, Oţelul Galaţi, va juca astăzi, de la ora 21.45 (TVR 1), pe Arena Naţională, cel mai important meci din istoria clubului, urmând să o întâlnească pe Manchester United, partida contând pentru etapa a 3-a din grupa C a Ligii Campionilor. „Avem doar două puncte din două meciuri. Nu ne mai permitem nici un pas greşit dacă vrem să ne calificăm. Trebuie să ne revenim“, a „tunat“ managerul „diavolilor“, Sir Alex Ferguson, care a deplasat la Bucureşti un lot format din: portari: David De Gea, Ben Amos, Anders Lindegaard; fundaşi: Jonny Evans, Patrice Evra, Pereira Fabio, Phil Jones, Chris Smalling, Nemanja Vidic; mijlocaşi: Luis Anderson, Michael Carrick, Darren Fletcher, Ryan Giggs, Nani, Park Ji-Sung, Ashley Young, Antonio Valencia; atacanţi: Dimitar Berbatov, Mame Diouf, Javier Hernandez „Chicharito“, Michael Owen, Wayne Rooney, Danny Welbeck.
Marele absent al britanicilor va fi căpitanul Rio Ferdinand, care a acuzat ceva probleme medicale, dar asta nu i-a schimbat obiectivul tehnicianului Sir Alex Ferguson: „Am făcut rost de toate înregistrările necesare cu meciurile lor. Cel mai important lucru e faptul că au schimbat gazonul. Arată bine acum şi e la standarde potrivite. Trebuie să câştigăm ambele meciuri cu Oţelul. Nu auzisem de Oţelul până la tragerea la sorţi, credeam că e o echipă care şi-a schimbat numele“.

Lui Dorinel numai
de Ligă nu-i arde

 
Campioană anul trecut, Oţelul Galaţi promitea rezultate frumoase şi pe plan european, dar şi în întrecerea internă, însă ce a urmat nu prea seamănă deloc a progres. Oţelarii au pierdut în Liga Campionilor cu FC Basel (2-1, în deplasare) şi cu Sporting Lisabona (0-1, acasă), iar în campionat se zbat undeva la mijlocul clasamentului.  „Nu m-am gândit să plec,
nu-mi voi da demisia niciodată. Dacă se consideră că eu stau în calea progresului echipei, voi avea o discuţie cu Marius Stan şi cu ceilalţi membri ai conducerii. Nu regret că nu s-a făcut nici o achiziţie în vară, aceasta a fost strategia la care noi
ne-am gândit. Suferim la finalizare, ne lipseşte zvâcul din faţa porţii, dar asta este, mergem înainte“, a precizat antrenorul Dorinel Munteanu.
Şi preşedintele Marius Stan este conştient că are o echipă limitată: „Sunt dezamăgit pentru că noi continuăm pe această linie. Avem acelaşi lot şi cred că a intervenit blazarea, sunt jucători care ştiu că nu au concurenţă. Primim bani din Liga Campionilor, dar din aceia trebuie să trăim, ne asigură viitorul. Cu Manchester sper să ne ridicăm la nivelul adversarului, să nu fim doar sparring-partner“.
Clasamentul grupei C: 1. Basel (4 puncte), 2. Benfica (4), 3. Manchester United (2), 4. Oţelul Galaţi (0).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS