9 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportÎn numele tatălui

În numele tatălui

Pandurii Tg. Jiu – Gaz Metan Mediaş 1-0
Stadion „Municipal“, spectatori: 4.000.
A marcat: Stromajer ‘74.
Pandurii: Mingote – Pleaşcă (’78, Ad. Rusu), Viera, Cardoso, Al. Vlad – Voiculeţ, Pintilii, Nistor (’62, Al. Grigoraş) – Vranjes, Lemnaru (’92, Rada), Stromajer. Antrenor: Petre Grigoraş.
Mediaş: Vâtcă – Frăsinescu, Fl. Lazăr, Markovic (’53, Ciucă), Vukadinovic – Hoban, Todea – Pârvulescu (’23, Avram), Bawab, C. Petre (’64, Breevelt) – Bud. Antrenor: Cristian Pustai.
Cartonaşe galbene: Cardoso, Viera, Lemnaru / C. Petre.
Au arbitrat: Al. Deaconu – Oct. Şovre, V. Marinescu.

Alexandru Grigoraş, fiul tehnicianului pandurilor, a contribuit decisiv la singurul gol al partidei, marcat de Stromajer

Pauza competiţională i-a scos din ritm pe panduri, care au depăşit cu greu „barajul“ înălţat de Cristian Pustai. Meciul a început molcom, cu ardelenii departe de poarta proprie, exercitând un presing agresiv, şi pandurii căutând soluţii. În aceste coordonate s-a jucat până în minutul 19, când Paul Pârvulescu s-a accidentat şi a fost nevoie de ambulanţă. Diagnosticat cu comoţie, fiul preşedintelui executiv de la Pandurii a fost transportat la spital însoţit de mama sa, prezentă la duelul în familie dintre fiu şi tată. Partida parcă s-a mai dezgheţat şi elevii lui Petre Grigoraş au ajuns şi în careul advers. Voiculeţ a şutat plasat de la marginea careului şi Vâtcă a respins cu piciorul, apoi a reţinut (‘29). Gaz Metan a avut însă o şansă adevărată. Bud l-a faultat în atac pe Cardoso, i-a furat mingea, dar nu l-a putut învinge pe Mingote din unghi, trimiţând alături de poartă (‘37).
 
Gorjenii, mai eficienţi după pauză
 
De la cabine, Pandurii a venit mai hotărâtă şi Lemnaru a ratat de puţin ţinta din unghi (‘48). Mingea a ajuns norocos şi la Stromajer, care a trimis puternic, însă Vâtcă a reţinut. Gazul a speculat pe contraatac şi Viera l-a oprit pe Bud prin fault cu preţul unui galben, iar Bawab a trimis alături din lovitură liberă (‘67).
Reduta Mediaşului a căzut până la urmă. Nou-intratul Grigoraş junior a centrat, Lemnaru a întors pentru Stromajer şi slovenul a şutat plasat de la limita careului mic (1-0, ‘74). Pandurii a trăit finalul în corzi. Fragilitatea defensivă a gazdelor a fost demascată şi de Bawab, care a dat emoţii mari gorjenilor în minutul 82, dar mingea şutată din câţiva metri s-a dus peste poartă. Tot Bawab a speculat o lejeritate a apărătorilor lui Grigoraş şi a trimis spre colţul scurt, acolo unde era Mingote (‘90). Cu cinci fundaşi pe teren, pandurii au rezistat şi au obţinut o victorie care îi trimite pe locul cinci în Liga 1.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII