Acasă Sport Spadasinele române se duelează pentru medalii în Catania

Spadasinele române se duelează pentru medalii în Catania

Spadasinele din lotul naţional al României, condus de antrenorul craiovean Dan Podeanu, luptă astăzi pentru medalie în proba individuală din cadrul Campionatului Mondial de scrimă, care se desfăşoară în această perioadă în Catania (Italia), cu participarea a 700 de sportivi din 100 de ţări.
Craiovencele Loredana Iordăchioiu Dinu (CS Universitatea Craiova) şi Anca Măroiu (Steaua) au concurat deja la această competiţie, în calificări, şi au acces fără probleme pe tabloul de 64 de sportive, acolo unde se mai află colegele lor de lot, Ana Maria Brânză şi Simona Alexandru (ambele de la Steaua Bucureşti). Brânză şi Alexandru nu au mai avut nevoie de calificări, deoarece se află în primele 16 locuri în clasamentul mondial, în timp ce Loredana ocupă locul 20, iar Anca poziţia 31. În turul I, programat în această dimineaţă, Loredana Iordăchioiu o va întâlni pe Elisa Albini (Marea Britanie), adversara Ancăi Măroiu va fi Rosette Mbo Maku (Coasta de Fildeş), Ana Brânză o va înfrunta pe Caterin Bravo Aranguiz (Chile), iar Simona Alexandru va trage cu Lindsay Campbell (SUA). TVR va transmite în direct de la ora 19.00 semifinalele, iar finala, de la 20.40. Finala pe echipe este programată duminică, iar obiectivul spadasinelor tricolore este clasarea în primele patru echipe din lume, care ar echivala cu o calificare la Jocurile Olimpice de la Londra de anul viitor.
Obiectivul României la Mondialele din Catania este obţinerea unei medalii şi toate speranţele se îndreaptă spre spadasine.

Exit mobile version