27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, pe locul patru

Energia, pe locul patru

Energia Pandurii Târgu Jiu a câştigat pe terenul echipei CSM Bucureşti, scor 31-27, şi a urcat pe locul patru în Liga Naţională de handbal masculin. Trupa lui Liviu Andrieş a bifat al doilea succes consecutiv în deplasare, însă jocul handbaliştilor gorjeni a suferit pe alocuri. Fără poartă şi cu o apărare apatică, oaspeţii i-au lăsat să zburde pe bucureşteni în startul partidei, care au condus cu 9-5 (‘15). Andrieş a pus lucrurile la punct într-un time-out şi echipa sa a recuperat, 9-9 (‘22). CSM a intrat însă în avantaj la cabine, după ce, în ultimul minut, Răpciugă a speculat un contraatac şi Stamate a marcat de la limita careului propriu de şase metri, 17-15. Băieţii lui Robert Licu au refăcut avantajul maxim de patru goluri la reluare, 20-16, dar Energia a revenit din nou, 23-23 (‘50). Pe fondul unei defensive mai arţăgoase, oltenii au părut că se desprind în câştigători,
26-23, însă apărarea disperată a gazdelor, 4-2, a dat roade şi CSM a egalat. Time-outul lui Andrieş a fost benefic şi echipa sa s-a descătuşat, şi datorită paradelor lui Adrian Rădulescu, reuşind a patra victorie a sezonului.
Tehnicianul Liviu Andrieş se declară mulţumit de parcursul echipei în aceste prime şase jocuri ale sezonului şi aşteaptă ca şi conducerea să-şi onoreze obligaţiile financiare. „Atunci când câştigi eşti mulţumit. Este meritul băieţilor. A fost un meci viu disputat, cu întoarceri de scor, dar până la urmă noi am fost cei care ne-am impus. Cheia victoriei a fost dorinţa noastră de a câştiga, dar, în primul rând, apărarea. Am fost agresivi în apărare şi nu i-am lăsat pe adversari să se exprime, mai ales pe final de joc. Privesc cu optimism acum lupta pentru un loc în primele opt. Câştigând şi meciul de vineri, eu zic că putem să ne îndeplinim obiectivul pe termen scurt, adică la iarnă să fim în primele opt. Asta înseamnă că toată lumea şi-a făcut treaba şi sperăm ca şi conducerea noastră să fie obligată, prin rezultatele pe care le avem, să facă şi dumnealor eforturi pentru a reuşi să ajungă cât de cât la zi cu salariile băieţilor. Sunt restanţe normale. La toate echipele sunt astfel de întârzieri, sperăm că se vor rezolva. Rezultatele bune trebuie să aducă şi astfel de satisfacţii“, a declarat Liviu Andrieş.
Pentru Energia au evoluat: Dragomir, Rădulescu – Păiuş (7 goluri), Asoltanei (6), Apolzan (5), Ilieş (5), Mledenciu (2), Enache (2), Giotoiu (2), A. Popescu (2), Mazilu (1) şi V. Popescu.

Parcurs impecabil pentru „studente“
 
Divizionara A de handbal feminin, ACSU „C-tin Brâncuşi“ Târgu Jiu a reuşit o nouă victorie în acest sezon, zdrobind acasă Universitatea Reşiţa, scor 42-22. Fetele pregătite de Iulian Andrieş şi Ion Todea au punctaj maxim după patru etape, opt puncte, şi rămân pe primul loc în seria B. Cu o echipă foarte tânără, Reşiţa nu a opus mare rezistenţă în Sala Sporturilor din Târgu Jiu, la pauză scorul fiind 22-9. Pentru gorjence au evoluat: Chelaru (6 goluri), Nacu, Enache (5), Căţelu (3), Diaconu, Gruia, Brânzei, Florea (4), A. Predoi (7), Buncilă (6), G. Predoi (3), Giurcan (2), D. Predoi (6), Feraru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS