14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportPandurii, maeştrii revenirilor

Pandurii, maeştrii revenirilor

Echipa lui Petre Grigoraş a fost condusă în cinci din cele nouă jocuri ale acestui sezon, reuşind să revină
aproape de fiecare dată. Doar cu Dinamo Bucureşti, scor 0-2, pandurii nu au avut replică.

Pandurii Târgu Jiu a început de la 0-1 fiecare joc din deplasare, exceptând, evident, partida de la Sibiu, încheiată cu remiză albă. În calitate de gazde, Ceahlăul, Dinamo, Steaua şi FCM Târgu Mureş au înscris primele în disputele cu pandurii, dar numai „câinii roşii“ au şi păstrat avantajul până la final. Băieţii lui Petre Grigoraş au egalat la Piatra Neamţ şi Târgu Mureş, iar cu Steaua, la Ploieşti, chiar au întors rezultatul.
Când a marcat prima, Pandurii şi-a asigurat şi cele trei puncte. Asta, acasă, cu FC Braşov, CFR Cluj şi CS Mioveni. Cu Astra Ploieşti, tot pe teren propriu, oltenii au egalat după ce au fost conduşi din minutul 3, dar, până la urmă, au pierdut, însă pe fondul unui joc foarte bun. Petre Grigoraş explică puterea de a reveni a echipei sale: „Înseamnă că am devenit şi noi o echipă mai competitivă, că băieţii au căpătat curaj. Suntem o echipă care nu cade din punct de vedere psihic. Mă bucură acum şi atitudinea lor de la antrenamente. Chiar dacă este pauză competiţională, se prezintă foarte bine şi sper să nu ieşim din formă. Trebuie să recunoaştem că la ultimele patru partide, echipa s-a prezentat bine din toate punctele de vedere“.

Au existat şi blocaje

Dacă în ultimele patru etape, Pandurii a etalat un joc complet, în startul sezonului, gorjenii au alternat reprizele reuşite cu cele catastrofale. Mulţi au pus asta pe seama lipsei pregătirii fizice, însă Grigoraş crede şi acum că blocajele psihice au fost de vină. „Poate doar cârcotaşii mai spun că era vorba de pregătirea fizică. Sub nici o formă nu a fost lipsa pregătirii fizice, a fost doar un blocaj psihic. La început de campionat nu toate echipele intră în formă foarte rapid. Am avut alternări de reprize, dar, până la urmă, odată cu jocurile bune, cu rezultatele pe care le-am avut, jucătorii au căpătat mai multă încredere. Deja suntem de un an împreună. Ei sunt împreună de un an şi ceva, deci e normal să apară o creştere a nivelului de joc şi a omogenităţii“, a mai declarat Grigoraş.

Potenţialul echipei, slăbit

Absenţele lui Băcilă şi Chiricheş au redus puterea pandurilor, lucru evident şi în rezultatele ultimelor două etape, 1-2 cu Astra şi 3-3, la Târgu Mureş. Dacă Băcilă va reveni abia peste şase luni, Chiricheş va fi apt, cel mai probabil, la jocul cu U Cluj. Stoperul pandurilor va începe de luni recuperarea şi, cu siguranţă, nu va fi pe teren la următorul joc al oltenilor, cu Gaz Metan Mediaş. „E clar că sunt doi jucători importanţi, iar absenţa lor afectează potenţialul echipei. Am fi nesinceri să spunem că nu se cunosc absenţele celor doi, dar cei care intră în locul lor încearcă pe cât este posibil să-i suplinească. Nici un jucător nu este de neînlocuit, dar, din păcate, mai ales pentru o scurtă perioadă până se acomodează alt jucător pe postul respectiv, e o pierdere. Şi Băcilă, şi Vlad făceau faza defensivă foarte bine. Vlad, deşi era un apărător, era şi un jucător de construcţie, de creaţie, de moral. Ce să facem? Aşa este în fotbal. Nu este echipă să nu aibă asemenea probleme. Din contră, noi suntem una dintre puţinele echipe care au puţini jucători accidentaţi“, a declarat Petre Grigoraş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

5 COMENTARII