20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024

ALRO, în picaj

Slătinenii au pierdut din nou acasă, în faţa unui adversar modest, şi ocupă un loc ruşinos şi îngrijorător în clasament

Stadion: „1 Mai“
Spectatori: 1.200
Au marcat: Precup ’59 / Verdeş ’15, R. Dobre ’85.
alro: Marinescu – Pasăre, Vişa, I. Grosu, Ed. Stoica – Sg. Popescu, Quist, Al. Coman (’26, D. Ene), M. Voicu (’57, I. Stancu; ’87, Surugiu) – Dulcea, Precup. Antrenor: Daniel Mogoşanu.
chindia: Perianu – D. Pătru, Ov. Morariu, Mladen, C. Dinu – Gavrilă (‚74, I. Radu), S. Rădoi, G. Monciu, R. Dobre – Cherghez (’61, I. Şerban), B. Verdeş. Antrenor: Silviu Dumitrescu.
Cartonașe galbene: Precup, D. Ene, Stoianof / Ov. Morariu, R. Dobre.
Au arbitrat: T. Crăciunescu – Ad. Ghinguleac, Fl. Stănescu.

Victoria obţinută în runda trecută la Oradea, 2-1 cu Luceafărul, părea să pună capăt şirului de ghinioane pentru ALRO, toată suflarea slătineană mizând pe ascensiunea elevilor lui Daniel Mogoşanu în clasament, mai ales că urma o întâlnire cu modesta Chindia Târgovişte, nou-promovată în eşalonul secund. În realitate, lucrurile nu au stat deloc aşa. Gazdele au făcut o primă repriză foarte proastă, fără să-şi treacă în cont vreo ocazie clară de gol, spre disperarea a peste o mie de suporteri aluminişti, care au ignorat vremea urâtă şi au fost prezenţi sâmbătă pe stadionul „1 Mai“. De partea cealaltă, oaspeţii, supervizaţi din tribune de Gică Popescu şi Ion Crăciunescu, au reuşit să pasese mai mult şi mai exact, având şi o eficienţă maximă. Bobby Verdeş a marcat în minutul 15 la singurul şut pe spaţiul porţii.
La reluare, lucrurile au stat mult mai bine pentru aluminişti, care au ieşit la joc mai hotărâţi şi au reuşit să egaleze prin Precup (’59), dominând apoi minute bune ostilităţile. În minutul 67, ALRO a reuşit să marcheze din nou, prin Dulcea, după un şut al lui Precup respins de Perianu în faţă, dar „centralul“ Dan Monea nu a validat golul, asistentul Nicolae Megheşan indicând, eronat în opinia multora, o poziţie de offside la autorul golului. Din acel moment au „curs“ injuriile la adresa „fluieraşilor“ şi a oficialilor Chindiei, mai ales că arbitrii au continuat să greşească în defavoarea gazdelor. Iritaţi, jucătorii olteni au fost superficiali în atac şi neglijenţi în apărare, iar târgoviştenii au profitat din plin, în minutul 85 Răzvan Dobre finalizând cu gol o fază foarte frumoasă, pecetluind totodată rezultatul final.

Tensiune după meci

Antrenorul celor de la ALRO Slatina, Daniel Mogoşanu, a acuzat maniera de arbitraj, declarându-se mulţumit de evoluţia echipei în partea secundă a întâlnirii. „Au fost două reprize diferite. Prima puţin mai slabă, a doua bună. S-au luat decizii controversate, a fost o manieră de arbitraj care a iritat şi spectatorii. Am avut un gol anulat, dar şi ocazia lui Dulcea, care din şase metri a ratat singur cu portarul. Au fost şi probleme legate de accidentări, a trebuit să-l schimb pe Coman cu Ene în prima repriză, iar Stancu n-a putut continua până la final şi l-am înlocuit cu Surugiu. Suntem destul de trişti, mă gândesc dacă golul nostru a fost valid sau nu. O să vedem pe DVD. N-am reuşit să legăm a doua victorie. Jucătorii erau destul de afectaţi şi de golul anulat, dar asta nu schimbă cu nimic lucrurile. Punctele sunt pierdute, iar cu această înfrângere ne-am întors unde eram“, a declarat Mogoşanu la finalul întâlnirii.
Acuzat de suporterii gazdelor că a „umblat“ la arbitri, Ion Crăciunescu a comentat sec acuzaţiile: „Nu înţeleg reacţia oamenilor, eu sunt preşedinte la Chindia. Dacă nu veneam la meci, lipseam de la locul de muncă. Nu pot să vorbesc de arbitrajul de la acest joc“.
Prezent pe „1 Mai“, Gică Popescu, care ieri a împlinit 44 de ani, a spus că Chindia a câştigat cu şansă, meciul fiind unul echilibrat, explicând totodată şi prezenţa sa la formaţia din Târgovişte: „A fost un joc echilibrat. Slatina a avut neşansă în repriza a doua şi nu a concretizat ocaziile de gol pe care şi le-a creat. Eu m-am implicat la Târgovişte pentru că nu am fost primit la Craiova. Acum, fără Universitatea, fotbalul românesc este mai sărac“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU