17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportBaschetbalistele craiovene, la primul meci acasă

Baschetbalistele craiovene, la primul meci acasă

Elevele lui Liviu Manea speră să obţină sâmbătă a doua victorie din acest sezon, cu CSM Bucureşti Sportul Studenţesc

Echipa feminină de baschet SCM-CSS Craiova dispută sâmbătă primul meci pe teren propriu din noul sezon al Diviziei A. Jucătoarele oltene întâlnesc, în Sala Sporturilor „Ion Constantinescu“, de la ora 18.00, formaţia CSM Bucureşti Sportul Studenţesc, în cadrul etapei a doua. Elevele lui Liviu şi Daniela Manea au obţinut o victorie concludentă în etapa inaugurală a campionatului, ale cărei meciuri s-au disputat la Sibiu. Craiovencele au dispus de Universitatea Cluj cu scorul de 81-49 (26-12, 9-11, 25-12, 21-14) şi vor să continue parcursul bun şi în faţa propriilor spectatori. Antrenorul Liviu Manea se confruntă cu câteva probleme de lot. „Andreea Gligă are entorsă, Irina Gavrilă şi Andra Manea au întindere. Ele nu sunt apte de joc, dar sper că fetele care vor intra în teren vor reuşi să obţină victoria. Se anunţă un meci disputat. Întâlnim o echipă bună, care are în lot patru jucătoare străine“, a spus tehnicianul SCM-CSS Craiova. Echipa din Capitală a pornit cu stângul în noul sezon, fiind învinsă de CS Universitatea Alba Iulia, scor 85-70.
Alte trei echipe ale clubului municipalităţii craiovene joacă în acest weekend în deplasare. Voleibaliştii evoluează duminică pe terenul formaţiei Dinamo Bucureşti, de la ora 16.00 (în direct la DigiSport 2), după ce în runda inaugurală a Diviziei A1 au cedat pe teren propriu în faţa vicecampioanei CVM Tomis Constanţa.   

Voleibalişti cu viroze

Câţiva dintre jucătorii craioveni acuză viroze respiratorii, dar antrenorul Dan Pascu speră că elevii săi nu vor ceda uşor: „Din cauza acestor viroze de toamnă am avut unele probleme în lot. Adrian Briscan şi Dragoş Triculescu nici nu s-au antrenat în ultimele zile. Dinamo a pierdut doi titulari de anul trecut, dar rămâne o echipă solidă, cu obiective mari. Vreau să văd mai multă atitudine şi dorinţă de victorii la jucătorii noştri. Vreau să facă un joc bun“.
Handbalistele de la SCM Craiova joacă sâmbătă, de la ora 19.00, la Deva, cu formaţia locală Cetate, în cadrul etapei a patra din Liga Naţională. Fără victorie în primele trei etape, oltencele speră să obţină primul succes stagional.
„Mergem să scoatem maximum posibil. Avem o singură problemă de lot, Andreea Ianaşi, care are entorsă. Doresc să văd la fete aceeaşi atitudine ca în jocul anterior, cu Jolidon Cluj, şi sper să obţinem şi punct sau puncte în clasament“, a spus antrenorul Bogdan Burcea.
Altă echipă de la SCM care nu a cunoscut gustul victoriei în acest sezon este cea de baschet masculin.
Jucătorii pregătiţi de Andelko Mandic şi Marius Toma se vor deplasa la Piteşti, unde întâlnesc sâmbătă, de la ora 18.00, echipa BCM U Piteşti, în etapa a doua din Divizia A. Craiovenii au pierdut săptămâna trecută meciul de debut în noul sezon, fiind învinşi, pe teren propriu, de CSS Giurgiu, scor 73-62. „Nu avem probleme de lot. Sper ca toţi jucătorii să treacă peste ce s-a întâmplat în prima etapă şi să fie concentraţi sută la pentru jocul de la Piteşti. Vrem să ştergem impresia neplăcută lăsată în finalul partidei cu CSS Giurgiu. Ne dorim să facem un joc bun şi să vedem o cu totul altă atitudine din partea băieţilor“, a spus, înainte de plecarea spre Piteşti, Marius Toma, antrenor secund al formaţiei din Bănie.
Singura echipă de la SCM-U care nu a început campionatul este cea de volei feminin, care are programată prima etapă pe 22 octombrie. Elevele Puşei Dina au disputat la mijlocul săptămânii două partide amicale, în deplasare, cu CSM Ecorec Bucureşti, câştigându-le pe amândouă, cu 3-1, respectiv 3-2.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS