17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPumnii strânşi pentru Luxemburg

Pumnii strânşi pentru Luxemburg

Preliminarii Euro 2012
România – Belarus

Stadion „Naţional Arena“, astăzi, ora 21.30 (TVR 1).
Formaţii probabile:
România:
Pantilimon – Luchin, D. Goian, Tamaş, Raţ – Nicoliţă, Bourceanu, Tănase, Torje – Mutu, Marica. Selecţioner: Victor Piţurcă.
Belarus: Jevnov – Veretilo, Omelanciuk, Bordacev, Javnercik – Kisliak, Kulci, Rudik, Nehaicik – Kornilenko, Voronkov. Selecţioner: Bernd Stange.
Va arbitra: Alan Kelly (Irlanda).

România nu are decât varianta victoriei în meciul de astăzi cu Belarusul, dar viitorul naţionalei se decide în Bosnia, unde luxemburghezii trebuie să nu piardă pentru ca Mutu şi compania să prindă barajul de la Euro 2012

Naţionala României este pe cale să încheie o nouă campanie de calificare la un turneu final într-un stil dezamăgitor, speranţele de a prinde barajul la Euro 2012 depinzând de parcursul Bosniei, nicidecum de al nostru. Mutu şi compania nu au voie să rateze victoria în meciul din această seară, de la ora 21.30 (TVR 1), de pe Arena Naţională, cu Belarus, şi nici marţi, în cel din deplasare, cu Albania, iar Bosnia să nu obţină mai mult de două puncte în ultimele două meciuri din grupa D preliminară. Mai exact, să nu învingă în această seară modesta formaţie a Luxemburgului pe teren propriu şi să nu obţină mai mult de un punct în jocul de marţi, cu Franţa, echipă care ar putea trata relaxată confruntarea, fiind deja calificată la Campionatul European.

„Jucăm pe viaţă
şi pe moarte“

După ce, în timpul săptămânii, căpitanul Răzvan Raţ, Dorin Goian, Cosmin Moţi şi Srdjan Luchin s-au întâlnit cu reprezentanţii mass-media şi au afişat un ton optimist în privinţa ultimelor două etape din grupa D de calificare, ieri s-a auzit strigătul de luptă al selecţionerului Victor Piţurcă. „Îmi doresc să tranşăm cele două jocuri în favoarea noastră pentru că avem nevoie de victorii, de încredere, avem nevoie ca suporterii să vină lângă echipa naţională şi să pregătim aşa cum trebuie campania viitoare. La echipa naţională există oricând o miză. Am avut o discuţie serioasă cu jucătorii, le-am spus că trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte ca să câştigăm! Nici nu vreau să aud că meciurile sunt lipsite de miză! Nu e adevărat! Sper să se întâmple o surpriză în Bosnia. Ştiu că e aproape imposibil, dar prea mare ghinion am avut la ultimul joc dintre Bosnia şi Belarus, când numai Dumnezeu a făcut ca bosniacii să câştige. Fotbalul e fotbal, e plin de surprize, deci cred în calificare“, a spus Piţurcă. „Pregătesc altă strategie cu Belarus. Nu mai suntem outsideri, suntem favoriţi şi vom juca ofensiv. Vom avea timp şi pentru campania viitoare. Eu tot timpul încerc să aduc jucători noi la naţională, pe care încerc să-i integrez treptat. Nu o să mai fac o echipă precum în San Marino, am nevoie ca jucătorii tineri, să aibă parte şi de rezultate“, a completat Victor Piţurcă.

„Vreau să fiu primul de la naţională care înscrie pe noul stadion“

Internaţionalul Adrian Mutu a afirmat ieri în cadrul unei conferinţe de presă că nu se aştepta să fie iertat atât de repede de selecţioner după „episodul“ petrecut înaintea amicalului cu San Marino şi că speră să se revanşeze în faţa tuturor cu un gol în partida cu Belarus. „Nu mai contează ce s-a întâmplat, a trecut. În perioada în care am lipsit m-am concentrat la echipa de club şi m-am antrenat cât am putut de bine. Până la urmă, i-am demonstrat selecţionerului că merit să revin la echipa naţională. M-am uitat la meciul cu Franţa la televizor, cu părere de rău. Bineînţeles că mi-aş fi dorit să fiu acolo. Sincer, nu mă aşteptam să fiu iertat aşa repede. Oricum, eu nu am fost certat cu domnul Piţurcă. S-au exagerat în presă motivele episodului de atunci. Era după un cantonament mai lung, m-am relaxat puţin, lucru pe care i l-am explicat şi domnului Piţurcă de mai multe ori“, a spus Mutu. „Nu mă gândesc la banderolă. Nea Piţi mi-a spus atunci când a venit că eu voi fi căpitan, dar în situaţia actuală nu ştiu ce are de gând. Acest lucru contează foarte puţin, eu vreau să dau totul pe teren. Nu m-am gândit încă la retragere, o să joc atâta timp cât mă mai ţin picioarele. Îmi doresc să înscriu, să fiu primul de la naţională care înscrie pe noul stadion“, a spus Mutu.

Grupa D
Clasament:
1. Franţa 17p, 2. Bosnia 16p, 3. România 12p,
4. Belarus 12p (9m), 5. Albania 8p, 6. Luxemburg 4p (9m). Programul ultimelor meciuri din preliminarii: astăzi: România – Belarus, Bosnia – Luxemburg, Franţa – Albania; marţi, 11 octombrie: Franţa – Bosnia, Albania – România
.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

11 COMENTARII