10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGimnastele române au astăzi calificările

Gimnastele române au astăzi calificările

Campionatele Mondiale de Gimnastică vor debuta astăzi, la Tokyo, cu participarea a 532 de sportivi, printre care se numără şi cei români. Prima sesiune a concursului din Tokyo Metropolitan Gymnasium (6.642 locuri) va fi cea de calificări feminine, pe echipe şi individual, cu România repartizată în subdiviziunea a 2-a. Astfel, Ponor şi colegele sale vor concura în această dimineaţă, în jurul orei 7.15, ora României, la bârnă, apoi la sol, sărituri şi paralele, și se vor afla în grupă cu reprezentantele Croaţiei, Portugaliei, Venezuelei, Finlandei şi Danemarcei. SUA, China, Germania şi Rusia vor concura mâine. Pe 9 şi 10 octombrie se vor desfășura calificările la masculin.
Finalele pe echipe vor avea loc în 11 octombrie (feminin) şi 12 octombrie (masculin), fiind urmate de finalele la individual compus (13 octombrie la feminin, 14 octombrie la masculin). Pe 15-16 octombrie vor avea loc finalele pe aparate. Componenţa loturilor României la această competiţie este următoarea: Ana Porgras, Cătălina Ponor, Diana Chelaru, Daniela Andrei, Amelia Racea, Raluca Haidu şi Diana Bulimar (rezervă), respectiv Flavius Koczi, Cristian Băţagă, Vlad Cotuna, Marian Drăgulescu, Marius Berbecar, Ovidiu Buidoşo, Andrei Ursache.
Obiectivul României la CM de la Tokyo este obţinerea a una-două medalii, plus o clasare pe locurile 4-6.
Primele opt echipe din clasamentul primei zile de concurs, a calificărilor în finalele CM de la Tokyo, vor obţine şi calificarea la JO de la Londra. De asemenea, toţi medaliaţii se vor califica la Olimpiadă. O a doua sesiune de calificare va avea loc între 5-10 ianuarie, la Londra, la turneul preolimpic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS