22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCupa, un obiectiv pentru gorjeni

Cupa, un obiectiv pentru gorjeni

Petre Grigoraş tratează serios competiţia surprizelor, ţelul tehnicianului echipei Pandurii fiind calificarea în finală

Sorţii i-au hărăzit echipei lui Grigoraş un adversar accesibil în optimile Cupei României Timişoreana, FC Braşov, jocul urmând să se dispute în perioada 25-27 octombrie, la Târgu Jiu. Având parte de linişte în campionat, pandurii îşi permit să abordeze cu încredere şi Cupa României, iar Petre Grigoraş a fixat un obiectiv clar, calificarea în finală. „Acum toată lumea o să spună că jucăm pe teren propriu, jucăm cu FC Braşov, un adversar pe care l-am învins deja, şi o să creadă că suntem ca şi calificaţi. În nici un caz nu vreau ca această stare de spirit, cum că am fi deja învingători, să se transmită şi în rândul jucătorilor. Nimic nu e jucat dinainte. Vrem să ajungem cât mai sus, până la finală, dacă se poate“, a anunţat Grigoraş.

Pandurii, refuzaţi

Petre Grigoraş ar fi vrut să perfecteze un amical în pauza competiţională, dar nu a găsit adversari disponibili. Gorjenii au ofertat divizionarele B Gaz Metan Severin şi Mureşul Deva, care nu au programate meciuri în weekend, dar amândouă au declinat invitaţia. „Nu o să jucăm nici un amical pentru că nu am găsit adversari. Gaz Metan Severin şi Mureşul Deva au refuzat, motivând că şi-au făcut deja alt program. Cu cei de la Mureşul Deva a vorbit şi preşedintele Pârvulescu, le-am oferit toate condiţiile, chiar şi cazare şi masă, însă nici aşa nu le-a convenit. Erau prea obosiţi şi au stabilit un program mai uşor. Treaba lor, oricum eu nu sunt înnebunit după vreun amical. Dacă eram, cu siguranţă am fi găsit o echipă. Aşa, cred că o să jucăm între noi“, a declarat tehnicianul Petre Grigoraş. Pandurii se pregăteşte la Târgu Jiu, iar din două în două zile are programate câte două antrenamente pe zi. Vlad Chiricheş, Cosmin Băcilă şi Ionuţ Tătaru sunt singurii absenţi din lotul gorjenilor, toţi din cauza problemelor medicale.

Gorjenii luară banii
pe Chiricheş

Pandurii Târgu Jiu a încasat prima tranşă, în valoare de 400.000 de euro, pentru transferul lui Vlad Chiricheş la Steaua Bucureşti. Ultima tranşă, de 300.000 de euro, este aşteptată în ianuarie 2012.
„Transferul lui Chiricheş la Steaua s-a făcut pentru suma de 700.000 de euro plus 20% dintr-un eventual transfer. Până acum, Steaua ne-a achitat deja 400.000 de euro, urmând ca la începutul anului viitor să ne mai achite ultima rată, 300.000 de euro“, a declarat preşedintele executiv al pandurilor, Eugen Pârvulescu.
Steaua Bucureşti poate răscumpăra, până pe 31 decembrie, şi procentul de 20% pe care Pandurii îl deţine la un eventual transfer al lui Gabi Matei dacă achită 500.000 de euro. Fundaşul dreapta Gabi Matei a ajuns în vară la Steaua pentru suma de 600.000 de euro.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU