10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPaul Răducan, naşul pandurilor

Paul Răducan, naşul pandurilor

Sfârşit de săptămână extrem de fast pentru tehnicianul Paul Răducan. După victoria de joi cu ISU Craiova, scor 2-1, în faţa celor de la ISU Argeş, din finala CN a Ministerului de Interne, antrenorul craiovean a cunoscut sâmbătă şi duminică trei victorii foarte preţioase, toate împotriva gorjenilor de la Pandurii, echipă la care a jucat în sezonul 1986/1987 (Divizia B). Sâmbătă, Prometeu Craiova a depăşit „satelitul“ grupării din Târgu Jiu cu 2-0 (Bălă ’30, Al. Iordache ’44), în jocul disputat pe „Electroputere“, din cadrul etapei a şaptea, cunoscând un salt de trei poziţii în clasamentul Ligii a III-a, seria a 4-a, ocupând acum locul 11. „Cred că am terminat cu ghinioanele. Am obţinut o victorie pe cât de frumoasă, pe atât de importantă pentru clasament şi pentru moralul băieţilor. De acum încolo vom aborda cu mai multă încredere partidele şi vom începe ascensiunea“, a spus tehnicianul „pompierilor“, care a folosit următorii jucători: Opriş – Dumitrică, Grecu, Diţă, D. Popescu – Iordache (‘46, Dinu), Stamin (65, Duculescu), Ştoiu, Bratoveanu (‘60, Cârstea) – Bălă, Ghiţă (‘75, Sandu).
Pentru Paul Răducan au urmat alte două succese împotriva Pandurilor la juniori A şi B, cu Şcoala de Fotbal „Gică Popescu“, unde este manager general. În etapa a 5-a la juniori A (născuţi în 1993/1994), grupă pe care o pregăteşte alături de Nelu Petrişor, „GP“ a câştigat cu 5-4, golurile craiovenilor fiind reuşite de Stancu (2), Pârvoiu, Luna şi Călin. În runda a 4-a la juniori B (născuţi în 1995/1996), echipă coordonată de tandemul Răducan – Gheorghe Barbu, „GP“ s-a impus la limită, scor 1-0, golul lui Cruceru însemnând şi rocada în clasament cu Pandurii, craiovenii devenind liderii seriei a 6-a, cu 20 de puncte. „Mi-a mers foarte bine şi la juniori şi, într-adevăr, se poate spune că sunt naşul pandurilor. Oricum, eu cred că putem mult mai mult la toate nivelurile. Cel mai mult mă bucur pentru copii, pentru că la vârsta lor înseamnă foarte mult aceste succese“, a punctat Paul Răducan.

Campionatul Naţional de Juniori

Rezultatele înregistrate în weekend: juniori A şi B: CSJ Ştiinţa U Craiova – Minerul Motru 5-1, 3-0; „GP“ – Pandurii 5-4, 1-0; ALRO Slatina – LPS Tg. Jiu 3-3, 1-0; CSS Craiova – FC Olt 5-4, 2-3; Energia Rovinari – CS CN Gib Mihăescu Drăgăşani 4-0, 3-0; Gaz Metan Severin – CSS Turnu Severin 3-0, 0-1; juniori D (1999), etapa a 5-a: FEFS Craiova – „GP“ II 6-0, „GP“ I – Prometeu 16-0, CSJ Ştiinţa U Craiova II – CSJ Ştiinţa U Craiova I 2-2, Luceafărul Craiova – Atletico Craiova 6-0, CSS Craiova – Casa Bogdan 1-4, Inter Junior – Dinamyc 0-9 (gazdele au depus o contestaţie pentru substituire).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII